חבר הכנסת ניר אורבך מ'ימינה' מתייחס לרפורמה בכשרות שמתכנן שר הדתות, מתן כהנא, שכבר הצליחה לעורר סערה במערכת הפוליטית והרבנית.

אורבך אומר כי הוא סומך על מתן כהנא וכי אחת המטרות של המפלגה היא לחזק את מוסד הרבנות, עם זאת הוא מבהיר כי הוא אינו יודע אם יש למהלך גיבוי במגזר הסרוג.

בראיון לרדיו 103FM התייחס אורבך לתגובות נגד המהלך: "אמרנו בבחירות שנעסוק בנושאים האלה. אנחנו רואים ברבנות מוסד ממלכתי ואנחנו רוצים לחזק אותו. אני מאמין שהמהלך של כהנא יחזק את מעמד הרבנות".

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

ניר אורבך באולפן סרוגים

אורבך נשאל האם יש למפלגה גיבוי מהציונות הדתית למהלך ואמר: "אני לא באמת יודע איזה גיבוי הציבור ייתן. אני גם לא מצוי בכל התכניות של כהנא. הציבור רואה שיש דברים שצריך לחזק ברבנות הראשית".

עוד הוא הוסיף: "אני סומך על השר כהנא שהוא עושה הכל מתוך ראייה רחבה ואחראית. ומתוך רצון גדול לחזק את הציונות הדתית ואת מוסד הרבנות".