מבזקים
סרוגים

פיצוץ בין יאיר שרקי לשמעון ריקלין: "תתפטר ואז תדבר"

אנשי התקשורת הסרוגים התעמתו סביב ציוץ שפרסם עיתונאי חדשות 12, יאיר שרקי, אחרי תשעה באב, ועורר תגובות זועמות רבות בעיקר סביב מקום עבודתו

גיא עזרא | חדשות סרוגים
י' אב התשפ"א
פיצוץ בין יאיר שרקי לשמעון ריקלין: "תתפטר ואז תדבר"
פיצוץ בין יאיר שרקי לשמעון ריקלין: "תתפטר ואז תדבר" צילום: (צילום: נעם רבקין פנטון/פלאש90)

הציוצים הרבים מצד פוליטיקאים ואנשי תקשורת על שנאת חינם בתשעה באב, הצליחו לעורר דווקא את הרגשות ההפוכים ויצרו לא מעט עימותים ברחבי הרשת.

איילת שקד: "אני מאמינה שאין בינינו באמת שנאה"
איילת שקד: צילום: איילת שקד:

אחד מהם הוא של עיתונאי חדשות 12, יאיר שרקי, ואיש התקשורת ומגיש ערוץ 20, שמעון ריקלין.

הכל החל כאשר שרקי העלה ציוץ תמים במוצאי תשעה באב, בו הוא כתב: "מחשבה למוצאי תשעה באב שהעסיקה אותי כל היום: הרבה פעמים כשרואה את סוכני השנאה, אלו שעובדים בהרחבת הקיטוב והמחלוקת לצורך מטרותיהם, מתפתחת אצלי שנאה כלפיהם".

"זה מצער אותי ואני לא יודע איך לשבור את הלופ הזה, וגם מתלבט אם בכלל צריך", הוסיף שרקי בסוף דבריו וחטף גל של תגובות זועמות.

בין המגיבים היה, כאמור, גם שמעון ריקלין, שהעלה צילום מסך של דבריו של שרקי וכתב: "יש איזה טרנד של גדולי השונאים והמחרימים לדבר על שנאת חינם. ומשרתים כמו שרקי לא יפספסו אותו".

הרשת סוערת: האם שמעון ריקלין התחתן בחשאי?
הרשת סוערת: האם שמעון ריקלין התחתן בחשאי?צילום: הרשת סוערת: האם שמעון ריקלין התחתן בחשאי?

ריקלין המשיך במתקפה וכתב: "שרקי שספר מילים לרבני עלי. שרדף את הציבור החרדי באופן מביש. שהצטלם בשמחה לתמונת נצחון על נפילתו של נתניהו. שעובד בערוץ 12 ששונא חצי מהעם ולא מפסיק להעליל עליו. שיתפטר מערוץ השנאה ואז ידבר".

בעקבות תגובתו של ריקלין ושל עוד מספר גולשים שתקפו אותו, העלה שרקי ציוץ נוסף בו כתב: "קורא את התגובות לציוץ הזה ומבין כמה עמוק הלופ. איזה ייאוש".

טוויטר יאיר שרקי עימות שמעון ריקלין תשעה באב