אמנם ממשלת בנט לפיד קמה רק לפני חמישה שבועות, ולא נראה שהיא הולכת להתפרק בשנה הקרובה, עם זאת ראש הממשלה לשעבר, בנימין נתניהו, כבר מתכנן את הבחירות הבאות.

על פי הדיווח של פרשן חדשות 12, עמית סגל, נתניהו מתכנן להקים מפלגה נוספת שתסייע לו לנצח בבחירות. בטורו השבועי בעיתון 'ידיעות אחרונות' חשף סגל כי סער הציע לבנט לאחד את מפלגת 'ימינה' ומפלגת 'תקווה חדשה' ולרוץ ביחד כמפלגת ימין. בנט אמנם סירב אך עשוי להסכים לכך בבחירות הבאות.

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

נתניהו בפתח ישיבת סיעת הליכוד (אמיר אטינגר, סרוגים)

בהמשך כותב סגל: "בנט איננו היחיד שבונה מפלגות בראשו. גם בליכוד מבינים בהדרגה שלא יוכלו לחזור לשלטון בקולות החרד"לים והחרדים בלבד".

לדברי סגל: "נתניהו מתכנן עכשיו מפלגת מרכז-ימין חדשה, משהו בסגנון כחלון, כזו שתמשוך קולות ימין רך לפני הבחירות ותחבור לממשלתו לאחריהן".

הזכיר, כי בבחירות האחרונות נתניהו פעל באופן דומה כשהפעיל מאמצים גדולים לפרק את מפלגת 'ימינה' ולחבר בין האיחוד הלאומי, הבית היהודי ועוצמה יהודית. בסופו של דבר הבית היהודי הודיעה כי אינהה תתמודד בבחירות והעבירה את תמיכתה לבנט. סמוטריץ' ובן גביר רצו יחד וקיבלו 6 מנדטים, אך גוש הימין קיבל 59 מנדטים בלבד.