תדמיינו את הסיטואציה: בסוף סעודת שבת, אתם מגישים לשולחן קינוח מהמם ביופיו, והוא אפילו ללא גלוטן. האורחים מתפעלים ומרעיפים עליכם מחמאות. מה שהם לא יודעים – את הקינוח הזה הכנתם תוך עשר דקות. נשמע מדהים נכון? אז הנה זה כאן, מתכון לפבלובה.

פבלובה

מצרכים

למרנג

4 חלבונים

כוס וחצי סוכר

כף קורנפלור

כף וחצי חומץ

לקרם

מיכל שמנת מתוקה (לגרסה פרווה ניתן להשתמש בשמנת צמחית)

רבע כוס סוכר

שקית סוכר וניל או מעט תמצית וניל

להגשה

פירות יער או כל פרי אחר שתרצו, חתוך לקוביות

 

אופן ההכנה

המרנג

1. מחממים תנור ל120 מעלות.

2. מקציפים במיקסר את החלבונים עד לקבלת קצף לבן יציב ומבריק. את הסוכר מוסיפים בהדרגה, כפית בכל פעם, תוך כדי ההקצפה.

3. מוסיפים את הקורנפלור והחומץ ומערבלים על המהירות הכי נמוכה, בעדינות, רק עד שהכל נטמע בקצף.

4. שמים ממש מעט מהקצף על ארבעת פינות תבנית התנור, ומעליו פורסים נייר אפיה (הקצף ישמור שהנייר לא יתעופף באפיה ויהרוס את הפבלובה).

5. על נייר האפיה מורחים עיגול של קצף בעובי חצי סנטימטר, ואז מניחים תלוליות של קצף בשוליים ומעצבים אותם לחומה קטנה באמצעות כף.

6. אופים על 120 מעלות במשך שעה וארבעים דקות, עד שהמרנג יבש לחלוטין.

הקרם

7. מקציפים שמנת מתוקה, ומוסיפים לה בהרגשה סוכר וסוכר וניל.

8. את הרכבת הפבלובה עושים ממש לפני ההגשה: ממלאים את הפבלובה בקרם שהכנו, ומעטרים אותה בפירות יער או פירות העונה. ניתן לזלף מעליה שוקולד, או להוסיף כל תוספת מתוקה שתרצו.

בתיאבון!