מושחתת ובקלות: עוגת שוקולד ללא גלוטן – מתכון
לא תאמינו שזו עוגת שוקולד ללא גלוטן! חוגגים יום הולדת? רוצים קינוח שווה? קבלו מתכון שתמיד עובד, בקלי קלות, לעוגת שוקולד רכה. אה, והוא אפילו יכול להיות פרווה!
(צילום: שאטרסטוק)
לכל אחד צריך להיות מתכון פשוט וטוב בשביל עוגת שוקולד עסיסית. אז הנה לכם אחד כזה. העוגה הזאת קלה להכנה כי אין בה בכלל שלבי הכנה, פשוט מערבבים את כל המרכיבים שלה ביחד. זו גם עוגת שוקולד ללא גלוטן, ככה שאם יש לכם צליאק, או שאחד האורחים שלכם נמנע מגלוטן, היא תתאים לכולם ואף אחד לא ינחש שהיא צליאקית למהדרין. והכי טוב: המתכון הזה יכול להיות פרווה! ככה שאפשר להכין את העוגה הזאת כקינוח לארוחה בשרית.
עוגת שוקולד ללא גלוטן – מרכיבים
כוס שוקולית
כוח קמח (לגרסה ללא גלוטן- השתמשו בקמח ללא גלוטן רב תכליתי, ניתן למצוא בכל רשתות השיווק)
3/4 כוס סוכר
3/4 כוס שמן
שקית אבקת אפיה
4 ביצים
מיכל שמנת מתוקה (לגרסה פרווה – השתמשו בשמנת צמחית)
טבלת שוקולד מריר
לא חובה- סירופ מייפל
אופן ההכנה
- מערבבים את כל המרכיבים בקערה אחת, למעט השוקולד המריר וחצי ממיכל השמנת המתוקה.
- שופכים לתבנית משומנת ואופים למשך 35 דקות בדיוק על 170 מעלות. זה נראה טיפה לא מוכן כשזה יוצא מהתנור אבל כשזה מתקרר זה מתייצב, אל תייבשו את העוגה יותר מכך כדי שהיא תישאר עסיסית ורכה.
- לא חובה- מיד כשהעוגה יוצאת מהתנור מחוררים את כל פני העוגה בעזרת קיסם ומורחים עליה סירופ מייפל. ככה במייפל ימס ויחלחל לתוך העוגה.
- כשהעוגה הצטננה- ממיסים במיקרוגל את השוקולד וחצי מיכל השמנת המתוקה שנותר, מערבבים ומצפים את העוגה. טיפ! ניתן לחמם את העוגה מעט כדי שהיא תהיה רכה מאוד בזמן האכילה. אם אוכלים אותה בשבת אפשר לשים אותה מכוסה בנייר אלומיניום על הפלטה עד שהציפוי מתחיל לימס.