פאי פקאן הוא אחד הקינוחים הכי מרשימים וטעימים שיש, אבל ההכנה שלו בדרך כלל מסורבלת וישר יוצא החשק לאפות. הוא גם מורכב מבסיס של בצק פריך ולכן מכיל גלוטן, כך שחולי צליאק ונמנעים מגלוטן לא יכולים להנות ממנו. את המתכון הבא ניתן לעשות גם ללא גלוטן והוא פשוט וקל, מסודר לפי שלבים שכולם יכולים לעקוב אחריהם, כך שהסועדים והאורחים יזללו אותו בהנאה.

מרכיבים:

2 כוסות קמח רגיל/ קמח ללא גלוטן (ניתן להשיג בכל רשתות השיווק)

כוס אבקת סוכר

3/4 כוס סוכר

2 כפות קמח שקדים/ שקדים טחונים לאבקה

270 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

5 ביצים

תמצית וניל

כוס מייפל

200 גרם פקאנים טבעיים (לא מסוכרים)

2 כפות שמנת מתוקה

(צילום: שאטרסטוק)

שלב ראשון: הכנת בצק פריך

מערבבים בפולסים במעבד מזון או פשוט לשים בידיים 2 כוסות קמח, כוס אבקת סוכר, 2 כפות קמח שקדים, 170 גרם חמאה קרה, שלוק תמצית וניל, ביצה שלמה ועוד חלמון אחד.

עוטפים את הבצק בניילון נצמד ונותנים לו לנוח במקרר כחצי שעה, בנתיים ממשיכים לשלבים הבאים.

שלב שני: מילוי הפאי

מחממים במיקרוגל כוס מייפל, חצי כוס סוכר ו100 גרם חמאה.

מערבבים. מחלקים את התערובת ל2 קערות חצי- חצי. לקערה אחת מוסיפים 3 ביצים וכ2/3 מכמות הפקאנים כשהם קצוצים היטב. מערבבים.

מחממים תנור ל180 מעלות.

מוציאים את הבצק מהמקרר לאחר חצי שעה ומרדדים אותו (ניתן לרדד בין שני ניירות אפיה כך שהבצק לא ידבק ויהיה קל להעביר אותו לתבנית). מצפים תבנית פאי משומנת (אפשר לשמן עם חמאה) ומסדרים את הבצק על תחתית התבנית ועל דפנותיה. מחוררים את פני הבצק שבתבנית עם מזלג בהרבה הרבה חורים קטנים.

שופכים על הבצק את התערובת מקערה מספר אחד ואופים חצי שעה.

שלב שלישי ואחרון: הציפוי המרשים

לאחר חצי שעה מוציאים את הפאי מהתנור ומסדרים עליו את הפקאנים שנותרו במעגלים.

מוסיפים 2 כפות שמנת מתוקה לקערה השניה שנשארה לנו מהתערובת שחיממנו, ומחממים אותה שוב במיקרוגל כדקה עד שהתערובת נמסה. מערבבים ושופכים על הפקאנים.

מחזירים לתנור לעוד עשר דקות.

שימו לב- כשהפאי יוצא מהתנור הציפוי נוזלי והפקאנים שסידרנו עלולים לזוז, כדאי לתת לפאי להתקרר ולציפוי להתמצק לפני שמזיזים אותו יותר מידי.

מרשימים את האורחים וזוללים בתאבון!