היום, ה13 ביוני, מצויין ברחבי העולם יום האנשים שלא יודעים לבשל. בארה"ב הוא נקרא "National Kitchen Klutzes of America day". לכבודו, סידרנו לכם מתכון לסלט קפרזה שגם מי שמצליח לשרוף חביתה יכין בקלות.

סלט קפרזה

מרכיבים

200 גרם כדורי בייבי מוצרלה

600 גרם עגבניות שרי מסוגים שונים (תמר, צהוב ושרי שוקולד)

5 כפות שמן זית לתיבול

קורט פלפל שחור גרוס

2 כפות בלסמי

חלה או בגט

(צילום: ענבר הלפרין)

אופן הכנה

1. מחממים תנור ל- 180 מעלות בתוכנית אפיה. קורעים את החלה לגודל של ביסים מניחים בתבנית על נייר אפיה ומטפטפים מעל שמן זית. מכניסים לתנור עד שהחלה מזהיבה וקלויה.

2. חוצים את העגבניות ושמים בקערה.

3.מוסיפים את הבייבי מוצרלה ללא הנוזל ומתבלים בשמן זית, מלח, פלפל שחור ומערבבים. לבסוף מוסיפים את קרעי החלה.

4. מעבירים לצלחת הגשה ומזגגים מעל את הבלסמי.

בתיאבון!

___________________________________

המתכון באדיבות שמן זית זיתא