כשהיינו בתיכון כל מה שעניין אותנו לאכול בחוץ היה שווארמה. בכלל כל תחום הידע הקולינרי שלנו נע על הספקטרום שבין לאפה חומוס ושיפודים. וזאת אולי הסיבה שמאז, שיפודיות לא ממש עושות לי את זה והן לא יהיו הבחירה הראשונה שלי. איכשהו הסלטים על השולחן וכל האירוע מצטייר לי כדבר שעבר זמנו. לכן כשחברי הציע לי לפני כמה ימים, כשנפגשנו לצהריים, להיכנס דווקא לשיפורי ציפורה במתחם הסינמה סיטי, הרמתי גבה.

מה לי ולשיפודיות? שאלתי אותו. ובכלל, איש המבורגרים אנוכי. "סמוך עלי", הוא אמר וכך עשיתי. נכנסנו לציפורה וכבר מההתחלה, כמות האנשים שישבו שם העידה על כך שכנראה זה מקום טוב ואיכותי. האווירה הייתה מזמינה ועם הריח הנהדר של הבשרים על האש, נפתח גם התיאבון.

(צילום: אסף קרלה)

התיישבנו והזמנו עסקית צהריים. כמות הסלטים הצליחה לבלבל אותי בהתחלה, ומי בכלל צריך כל כל הרבה סלטים? אבל כשטעמתי לגמרי הבנתי. כל סלט היה מיוחד ומוקפד מבחינת הטעמים והתיבול. הסלט כרוב היה טרי ומרענן והמטבוחה שבשנייה החזירה לזיכרונות נעימים. בקיצור, שולחן מלא בסלטים שלא היו מביישים שולחן שבת של אמא מרוקאית גאה.

בשלב מסוים נזכרנו שיש עוד עיקרית וכדאי שנעצור כדי להשאיר מקום. כי הרי בכל זאת לשם כך התכנסו. אז לעיקרית בחרנו, בהמלצה של המלצרית החביבה, קבב טלה על חציל ושיפודי פרגית וכבדים.

הקבבונים והחציל היו כל כך טעימים שפשוט לא יכלנו להפסיק לאכול. אני תמיד טוען שחציל זה ירק כל כך טעים וקל להכנה ואיכשהו הרבה מקומות נופלים איתו אבל לא כך במקרה שלנו. הוא היה רך ופשוט מושלם. השיפודים היו חמים ונוטפים ופשוט נהדרים. אם כבר שיפודים אז תנו לי עוד ועוד כאלה.

למנה האחרונה כבר לא היה לנו מקום לצערנו, לגמרי טעות של צעירים. אז קינחנו את הארוחה באספרסו נהדר וסיימנו בתחושה שאנחנו חייבים לחזור כי עוד לא טעמנו כלום.

(צילום: אסף קרלה)

בשורה התחתונה: מקום אותנטי וטעים, מומלץ מאוד.

מנות: מגוון מנות איכותיות וביתיות.
מחירים: המחירים הוגנים.
שירות: אדיב וטוב.
כתובת: שדרות יצחק רבין 10, ירושלים.
שעות פתיחה: א'-ה' 11:00-00:00, שישי ושבת- סגור.
טלפון: 02-5001613
כשרות: בד"צ בית יוסף.
חניה: יש חניון מסודר בסינימה סיטי.
נגישות: המקום נגיש.