הרביעי ביולי 1976 – סיירת מטכ"ל, בפיקודו של יוני נתניהו, פושטת על שדה התעופה הישן באנטבה ומשחררת את 105 החטופים היהודים ששבו טרוריסטים גרמנים במהלך טיסה מצרפת לישראל. היום, 45 שנה למבצע אנטבה, הקרוי גם מבצע יונתן.

במהלך המבצע נפל מפקד סיירת מטכ"ל, יוני נתניהו. היום, כתב לזיכרו אחיו, בנימין נתניהו: "היום לפני 45 שנה נפל אחי יוני, סא״ל יונתן נתניהו ז״ל, במבצע יונתן לשחרור החטופים באנטבה, אוגנדה".

"מבצע החילוץ באנטבה הפך לסמל עולמי לתעוזה ונחישות במלחמה בטרור והעלה את קרנם של צה״ל ומדינת ישראל בין האומות. להוריי ז״ל, לאחי עדו ולי, זה היה אובדן בל יתואר ששינה את חיינו לעד".

"במרוצת השנים דמותו של יוני הפכה מקור השראה לרבים, בין השאר בזכות ספר המכתבים שהותיר אחריו, ״מכתבי יוני״. כל יום אני זוכר אותו. צר לי עליך אחי יונתן, נעמת לי מאוד".