סגירתה הצפויה של תחנת הרדיו הצבאית, גלי צה"ל, עוררה סערה רבתי בטוויטר כאשר שורה של עיתונאים ואנשי תקשורת תקפו את ההחלטה של שר הבטחון בני גנץ, כשחלקם בחרו להאשים דווקא את התנהלותו של מפקד גל"צ שמעון אלקבץ.

הדברים מגיעים לאחר הפרסום היום (רביעי), על חוות הדעת של היועץ המשפטי של משרד הביטחון לפיו אין צורך בחקיקה כדי לסגור את גלי צה"ל, ומהלך כזה הוא במסגרת סמכותם של שר הביטחון והרמטכ"ל שהגיעו למסקנה שאין צורך צבאי בקיומה.
על פי חוות הדעת המשפטית "מדובר בתחנה שנויה במחלוקת ציבורית עזה, ייתכן שדווקא המשך פעילותה מחייב חקיקה".
אשת התקשורת, ג'ודי ניר מוזס, תקפה את מפקד גל"צ, שמעון אלקבץ, וכתבה: "כולם יודעים שלולא הפך אלקבץ לעבד של ביבי, לשופר, למנהל עם אג'נדות אישיות, האיש שהיה מנכ״ל מבריק מעולה והפך לסחבה, גל"צ לא היתה נסגרת".

ניר מוזס הוסיפה כי "לגל"צ אין לגיטימיות. במדינה דמוקרטית צבא לא תוקף פוליטיקאים. פעמים רבות רצו לסגור לא קרה. הפעם ההשתנה מהמקפצה סוגרת. בטוחה שיעל דן וקוולר ימצאו במה אחרת".
גם הפעיל הפוליטי ואיש השמאל אלד יניב התייחס להחלטה ואמר: "לא סוגרים תחנת רדיו היסטורית בגלל יעקב ברדוגו. שימו מפקד מקצועי. כמו שלונסקי או כמו טוניק או כמו בניהו. אני אתמול הצעתי את רינו צרור. ותראו איך התחנה פורחת ברגע. כמו שקרה במדינה תוך שבועיים-שלושה עם ממשלה רצינית".

חבר הכנסת אלי אבידר מישראל ביתנו, התייחס אף הוא לסגירה הצפויה ואמר: "כשחטיבה לא מתפקדת לא סוגרים את החטיבה – מחליפים מח"ט, מחליפים את שרשרת הפיקוד, ממנים מח"ט ותיק לתפקיד רוחב: כדי שישקם את היחידה. לא סוגרים. להרוס זה קל. לבנות קשה".
תגובות
גל"ץ הפכה לתחנה פוליטית, לא של כול החיילים... כאשר רינו צרור ורזי ברקאי שכבר מזמן שכחו מה זה להיות חייל מבקרים את הממשלה ללא הפסק משמאל ומביאים יצור דוחה כמו ברדוגו לאזן את המשוואה מימין נוצר פשוט גועל נפש. זו אמורה להיות התחנה של כול החיילים ולא של השמאל התל אביבי. במתכונת הנוכחית שלום ולא להתראות.
לסגור. צבא לא לצריך תחנת רדיו. לשחרראת החיילים לגולני ואת האזרחים לביתם.
שוב השמאל המתנשא כיום התחנה מגוונת בדיעות ימין ושמאל למרות שיש יותר שעות לשמאל. אלקבץ עשה עבודה מצויינת לשלב גם דיעות מהימין. החוצפה והצביעות של השמאל "אם יתנו לצרור לנהל" איפה חופש הבטיוי? אבל לשימחנו היום יש מידע דרך מדיה נוספת ולא ניתן לשמאל לבצע הנדסה תודעתית הרוב במדינ הם ימניים!!!!!