שופטי בית המשפט העליון דחו את העתירה של ח"כ משה ארבל (ש"ס) נגד החלטת יו"ר הכנסת לעכב חקיקה פרטית בשבועות הראשונים שאחרי הקמת הממשלה החדשה.
כזכור, נשיאות הכנסת בראשות ח"כ מיקי לוי, החליטה שלא לאשר קידום הצעות חוק פרטיות ע"י חברי כנסת מהאופוזיציה והקואליציה, מאז שממשלת בנט-לפיד הוקמה לפני מעל לשבועיים וזאת במטרה לאפשר לקואליציה זמן "להתייצב", ללא חוקים נפיצים.

לטענת חברי אופוזיציה, שההחלטה של ח"כ עידית סילמן וח"כ בועז טופורובסקי, המשמשים הנהלת הקואליציה, שלא לאשר העלאת חוקים בקריאה טרומית בשבועות הקרובים היא פגיעה בכנסת ובכללים הדמוקרטים.
כאמור היום קבע הרכב בג"ץ כי הוא למעשה מקבל את גרסת נשיאות הכנסת שההחלטה על הקפאת חקיקה היא לכל שבוע בנפרד ולא מראש לחודש שלם. השופטים גם אישרו כי מדובר בנוהג שיגרתי בעבודת הכנסת.
בכל מקרה, השבוע הוחלט ע"י יו"ר הכנסת כי משבוע הבא יהיה ניתן להגיש הצעות חוק פרטיות ומשבוע שאחרי זה (אמצע יולי) יהיה ניתן להביא אותם להצבעה בקריאה טרומית במליאת הכנסת.
היסטוריה ארוכה של מקרים דומים
אחרי הביקורת הרבה מצד סיעות האופוזיציה על הכוונה לאסור קידום חקיקה פרטית ע"י חברי כנסת בתקופה הקרובה, בירור מיוחד שנעשה ע"י הכנסת בדק מה היה המצב בכנסות קודמות.
מזכירת הכנסת הראתה 7 מקרים שבהן חלף זמן ארוך מאז השבעת הכנסת ועד שהחל תהליך החקיקה הפרטית הראשונה של אותה כנסת.
בין הדוגמאות שניתנו היו הכנסת ה-15, שם הממשלה הוקמה בתאריך 6/7/99 והחקיקה פרטית ראשונה החלה ב: 6/10/99 – שלושה חודשים (כאשר באמצע יש פגרת קיץ).

בכנסת ה-17, תאריך כינון הממשלה היה 4/5/2006, חוק התקציב הוגש ב: 12/6/2006 אך החקיקה פרטית ראשונה הייתה בתאריך 28/6/2006 – מעל חודש וחצי.
בכנסת ה-19 ובכנסת ה-20 חלפו גם מעל חודש בין כינון הממשלה ועד קידום החוק הפרטי הראשון. אפילו בכנסת ה-23, זו שהייתה עם ממשלת הרוטציה של נתניהו וגנץ, רק לאחר חודש החל תהליך החקיקה הפרטית.
מה דעתך בנושא?
10 תגובות
2 דיונים
אביה
השאלה, האם היתה בקשה להגיש הצעת חוק פרטית מהאופוזיציה ויור הכנסת דחה זאת. בכל מקרה כל תקדים בכנסת זו ינוצל עד תום בעתיד עי הליכוד.
20:28 30.06.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
תחי מדינת ישראל
חחחח בגץ חזר כבומרנג. אמרתם בגץ מושחת. יפה עשה ויעשה עפ"י חוק
17:09 30.06.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
סתם אחד
הם רק שכחו לציין אם מישהו ביקש להעלות חקיקה פרטית בתקופות האלה
14:43 30.06.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
חייבים שינוי
צביעות הימין שוברת שיאים!! כשבג'ץ נאלץ להתערב במקרים נדירים בעבודת הכנסת אתם זועקים על אקטיביזם ועל משילות וכמה צריך לרסן את בג'ץ, והנה שפתאום אתם באופוזיציה אז אתם דורשים מבג'ץ להתערב...
צביעות הימין שוברת שיאים!! כשבג'ץ נאלץ להתערב במקרים נדירים בעבודת הכנסת אתם זועקים על אקטיביזם ועל משילות וכמה צריך לרסן את בג'ץ, והנה שפתאום אתם באופוזיציה אז אתם דורשים מבג'ץ להתערב לכנסת בעבודתה ולהיות אקטיביסט שפוגע במשילות, למרות שאין לכך שום צידוק ושום בסיס... אין גבול לצביעות שלכם!!
המשך 13:11 30.06.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
יצחק
ומי חשב שתהיה החלטה אחרת של בגץ. אתם ישנים מהפיכת "הדמוקרטיה" החלה
10:09 30.06.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
עליבבה
החלטת בג'צ היא עוד מסמר בחיזוק השלטון הדיקטטורי של מערכת המשפט החולנית במדינה.
06:14 30.06.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
נמרוד
המנוולים בקואליציה עברו להתנהלות אנטי דמוקרטית בכדי לפגוע באופוזיציה. הם קיבלו את השלטון ברמייה, שקרים ופגיעה באמון הציבור. שוב הבג"צ והתקשורת משתפ"ים של השמאל. עלובי נפש חכו לבחירות הבאות ותקבלו את...
המנוולים בקואליציה עברו להתנהלות אנטי דמוקרטית בכדי לפגוע באופוזיציה. הם קיבלו את השלטון ברמייה, שקרים ופגיעה באמון הציבור. שוב הבג"צ והתקשורת משתפ"ים של השמאל. עלובי נפש חכו לבחירות הבאות ותקבלו את המגיע לכם. אני מקוה שבחירות הבאות יתקיימו בהקדם, אמן.
המשך 01:04 30.06.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
תקווה
בתגובה ל: נמרוד
בוז גדול לך! לך לקבל מקלחת קרה
14:15 30.06.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
א
וזה רק תחילתו של שיתוף הפעולה הסימביוטי בין הפשיסט והממשלה האנטי ציונית שהקים לבין בג"ץ, פטרונם!...
20:58 29.06.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
בג''ץ ברלין 1943
רבני ישראל קבעו, כי אסור להישמע לבג''ץ. כל השומע להם כאילו עובד עבודה זרה הגרועה ביותר.
00:15 01.07.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר