אז החום ילווה אותנו בימים הקרובים ולגמרי כדאי להישאר קרוב למזגן ולא להתרוצץ בחוץ, במיוחד לצורך כך, אספנו לכם 5 אטרקציות לימים החמים, מהנות במיוחד שניתן לעשות בבית.
1.טאי דאי
הכנת טאי דאי היא דבר די פשוט, אז למה בעצם שלא תכינו בעצמכם? ההכנה היא פעילות כיפית ויצירתית שמתאימה גם למבוגרים וגם לקטנטנים
הוראות הכנה לטאי דאי אופנתי:
הנחיות כלליות:
- על מנת לקבל תוצאות מיטביות, השתדלו להשתמש בבדים שעשויים מ100% כותנה.
- על מנת שהצבע ישמר היטב על הבד, הוסיפו לדלי המים כף מלח (לבד כותנה) וכף חומץ (לבד סינתטי).
- כל פריט שצבעתם, חייב לעבור מספר כביסות בנפרד, הצבע ממשיך לדהות בכביסות הראשונות.
- מומלץ לעבוד עם כפפות וסינר ואף ללבוש בגדים שלא אכפת לכם להרוס.
מה צריך:
- גומיות חזקות
- אבקת צבע ייעודית לבד (ניתן להשיג בחנויות יצירה)
- בד לבן (גרביים, חולצה, ציפית, או כל בד אחר שתרצו לצבוע)
- דלי/גיגית מים
בסרטון הבא מפורטות דרכים שונות ליצירת דוגמאות מקוריות בסגנון טאי דאי, בחרו את הדוגמא האהובה עליכם והכינו חולצה אופנתית במהירות ובקלות!
____________________________________
2. הכנת עציצים
אז אם אנחנו צריכים להישאר בבית, למה שכבר לא נשדרג אותו?
אז זה הזמן לפתח את הצד היצירתי שבכם, אם נשארו לכם קופסאות שימורים, אתם יכולים להכין עציצים מרהיבים
מה צריך:
- מספר קופסאות שימורים שטופות ונקיות
- צבע על בסיס מים
- נייר שיוף
- פטיש
- מסמרים

הוראות הכנה:
שייפו בזהירות את קופסאות השימורים, חוררו את תחתית קופסאת השימורים על מנת שיהיה ניקוז לעציץ, צבעו וציירו על הקופסאות.
____________________________________
3. מקרמה
כל עולם הבוהו שייק והמקרמה הוא לגמרי הטרנד החם עכשיו, נצלו את הזמן להכין קישוט מקרמה לבית, ניתן להכין את המקרמה בזהירות יחד עם הילדים.
מה צריך:
- חוטי מקרמה בצבעים שונים (ניתן להשיג בחנויות היצירה)
- מספריים
הוראות הכנה:
____________________________________
4. הכנת פוקצ'ה צבעונית
כנראה האטרקציה הטובה ביותר היא הכנת אוכל. ואין ספק שמאפים ובצקים הם תמיד עניין משמח. קבלו מתכון פשוט לפוקצ'ה צבעונית ופורחת
מצרכים:
4 כוסות קמח מנופה
1 כף שמרים יבשים
1/2 1 כוסות מים פושרים
2 כפיות מלח
2 כפות שמן זית
לקישוט הפוקצ'ה:
עשבי תיבול: כוסברה / פטרוזיליה / רוזמרין / טימין וכו'
ירקות: פרוסות עגבניות שרי, זיתים פרוסים, פטריות, בצל, רצועות פלפלים בצבעים, ראש שום
גבינות: קוביות גבינת פטה/ בולגרית (לא חובה) שומשום/ פרג

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור על 180 מעלות
2. בקערת מיקסר עם וו לישה או ידנית, מעבדים יחד את כל מרכיבי הבצק בקערה, חוץ משמן הזית. כשהעיסה מתחילה להתאחד לבצק, מוסיפים את השמן וממשיכים לעבד עד לקבלת בצק אחיד ונעים.
3. מכסים את הבצק במגבת ומניחים להתפחה ל-10 דקות. במידה ואתם לא ממהרים, מומלץ לתת התפחה נוספת עד הכפלת הנפח.
4. משמנים את הידיים במעט שמן זית ופותחים את הבצק, לאחר מכן מסדרים אותו בתבנית משומנת
5. בעזרת הידיים או מזלג יוצרים גומות קטנות בבצק ומטפטפים לתוכן מעט שמן זית (מומלץ לתת התפחה נוספת לבצק אוורירי)
6. מקשטים את הפוקצ'ה בצורה שרוצים עם הירקות, עלי התיבול והשומשום/ הפרג (ראו השראה בסרטון/ התמונה המצורפים למעלה), ניתן לקשט עם גבינות ופרחים כדי להכניס את הפוקצ'ה לאווירת שבועות
7. לאחר הקישוט מכניסים את הפוקצ'ה לתנור שחומם מראש למשך 30 דקות או עד ששולי הפוקצ'ה משחימים היטב.
צפו בסרטון המחשה:
____________________________________
5. הכנת שייקים
עוד דרך מהנה לבילוי בבית היא הכנת שייקים. היופי בשייקים הוא שקשה מאוד להרוס אותם, אם יש פרי שמתאים לדעתכם לשייק שאתם מכינים, הוסיפו אותו, כנראה שהוא ישתלב.
קבלו 3 מתכונים מנצחים לשייקים:
שייק בננה תמר:
מעט קינמון טחון
5 תמרים
1 בננה בשלה
1/2 כוס קרח

שייק לימונענע:
1 כוס קרח
1/2 כוס נענע טרייה
מיץ לימון מ3 לימונים
5 כפיות סוכר מומסות עם מעט מים חמים
שייק פירות חלבה-ברי:
1/2 כוס פירות יער
2 כפות טחינה
אננס או תות
5 פקאנים
1/2 כוס חלב סויה או שקדים
אופן ההכנה זהה לכלל השייקים: הכניסו את כל המצרכים לבלנדר, אם השייק מעט סמיך, הוסיפו עוד מים/ קרח/ חלב סויה/ חלב שקדים ואם הוא נוזלי מידי הוסיפו עוד מהפירות, לרוויה!
מה דעתך בנושא?
0 תגובות
0 דיונים