למה לאכול פופקורן שגרתי כשאפשר לאכול אותו הכי טעים ויצירתי? הנשנוש המושלם לזמן הצפייה ביורו 2020: פופקורן קרמל שיקח לכם רבע שעה בלבד להכין!
פופקורן קרמל
מצרכים:
1/2 חבילת גרעיני תירס או חבילת פופקורן של "פופסטאר" להכנה במיקרוגל
מלח
1 חבילת מרגרינה
2 כוסות סוכר דמררה
1/2 כוס סירופ תירס (קורן סירופ)
1 כפית תמצית וניל
1 כפית סודה לשתייה
מעט שמן
אופן ההכנה:
מחממים מעט שמן בסיר גדול, מוסיפים את גרעיני התירס, בוזקים מלח לפי הטעם ומכסים מיד את הסיר. מבשלים על אש בינונית-גדולה במשך 6 דקות, או עד שלא שומעים יותר את קול פיצוצי הפופקורן. מסירים מהאש ומעבירים את הפופקורן לקערה נפרדת, שיצטנן.

מחממים את התנור לחום של 120 מעלות. מבשלים בסיר רחב את המרגרינה והסוכר, על אש בינונית ומוסיפים בהדרגה את סירופ התירס. לאחר 5 דקות, כשהכל נמס לנוזל סמיך, מסירים מהאש, מוסיפים את תמצית הווניל והסודה לשתייה ומערבבים. שופכים את הקרמל הרותח על הפופקורן ומערבבים היטב בעזרת 2 כפות עץ, כך שהקרמל יצפה את כל הפופקורן.
מרפדים תבנית רחבה בנייר אפייה, ומשטחים עליה את הפופקורן המקורמל. מכניסים לאפייה בתנור שחומם מראש למשך 8-10 דקות, עד שהפופקורן יתייבש ויקבל גוון זהוב עמוק. כשהפופקורל מוכן, העבירו אותו לקערה והגישו!
מה דעתך בנושא?
0 תגובות
0 דיונים