למה לאכול פופקורן שגרתי כשאפשר לאכול אותו הכי טעים ויצירתי? הנשנוש המושלם לזמן הצפייה ביורו 2020: פופקורן קרמל שיקח לכם רבע שעה בלבד להכין!

פופקורן קרמל

מצרכים:

1/2 חבילת גרעיני תירס או חבילת פופקורן של "פופסטאר" להכנה במיקרוגל
מלח
1 חבילת מרגרינה
2 כוסות סוכר דמררה
1/2 כוס סירופ תירס (קורן סירופ)
1 כפית תמצית וניל
1 כפית סודה לשתייה
מעט שמן

אופן ההכנה:

מחממים מעט שמן בסיר גדול, מוסיפים את גרעיני התירס, בוזקים מלח לפי הטעם ומכסים מיד את הסיר. מבשלים על אש בינונית-גדולה במשך 6 דקות, או עד שלא שומעים יותר את קול פיצוצי הפופקורן. מסירים מהאש ומעבירים את הפופקורן לקערה נפרדת, שיצטנן.

(צילום: שאטרסטוק)

מחממים את התנור לחום של 120 מעלות. מבשלים בסיר רחב את המרגרינה והסוכר, על אש בינונית ומוסיפים בהדרגה את סירופ התירס. לאחר 5 דקות, כשהכל נמס לנוזל סמיך, מסירים מהאש, מוסיפים את תמצית הווניל והסודה לשתייה ומערבבים. שופכים את הקרמל הרותח על הפופקורן ומערבבים היטב בעזרת 2 כפות עץ, כך שהקרמל יצפה את כל הפופקורן.

מרפדים תבנית רחבה בנייר אפייה, ומשטחים עליה את הפופקורן המקורמל. מכניסים לאפייה בתנור שחומם מראש למשך 8-10 דקות, עד שהפופקורן יתייבש ויקבל גוון זהוב עמוק. כשהפופקורל מוכן, העבירו אותו לקערה והגישו!

בתאבון!