זה לא שולחן שבת בלי קניידלך

מתכון לקניידלך: הכופתאות האווריריות הן סימן ההיכר של מרק העוף היהודי. אמרתם שולחן שבת, אמרתם קניידלך. יש דרכים רבות להכין אותן, אבל יש את הדרך הטובה ביותר

זה לא שולחן שבת בלי קניידלך
  מתכון לקניידלך (צילום: שאטרסטוק)

מתכון לקניידלך: הכופתאות האווריריות הן סימן ההיכר של מרק העוף היהודי. אמרתם שולחן שבת, אמרתם קניידלך. יש דרכים רבות להכין אותן, אבל יש את הדרך הטובה ביותר. לפני הקניידלך, מתחילים במרק.

מצטרפים לדף הפייסבוק של סרוגים ונשארים מעודכנים כל הזמן

מתכון לקניידלך: הכנת המרק

בצל שלם,

גזרים קלופים פרוסים לפרוסות גדולות

קישואים קלופים פרוסים לפרוסות גדולות

שורש סלרי

פטרוזיליה

עוף שלם מחולק

מלח

מעט שמיר

פטרוזיליה

ההכנה:

מבשלים את המרק: מניחים בתחתית את ירקות השורש, הפטרוזיליה והשמיר. מניחים מעל את העוף השלם עם העור כלפי מטה, ומניחים מעל את הירקות. מכסים במים. מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל כשעה וחצי.

הכנת הקניידלעך:

שופכים לקערה 2 כוסות קמח מצה עם כוס מים רותחים. מערבבים היטב עד שהמים נבלעים בקמח ויוצרים עיסה אחידה.

מניחים את הקערה בצד לכמה דקות כדי שהקמח יספוק היטב את המים.

לאחר מכן, מוסיפים לעיסה שתי ביצים (מי שיכול להקציף יראה נחת) ושתי כפות שמן. מלח ופלפל לפי הטעם.

[אפשר גם להוסיף קינמון או שום כתוש, ליצירת כופתאות מתוקות או מלוחות]

מניחים את הבלילה להתקרר במשך כחצי שעה ומתחילים ליצור מהעיסה כדורים קטנים אותם מכניסים למרק הרותח ונותנים להם להתבשל כרבע שעה.

תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו