עונת הבננות בעיצומה, וזה לא משנה עד כמה ירוקות היו הבננות כשקניתם אותם, תמיד בסוף יישארו כמה שחורות. אז הבאתי לכם פתרון בדיוק לבננות האלה, שנשארות בסלסלת הפירות.

אז אחרי כמה וכמה ניסיונות במטבח לפצח את המרקם הנכון, הנה לכם מתכון לעוגת שוקו-בננה בחושה, עם קראמבל מתובל מלמעלה, וענן של קרם מסקרפונה.

מצרכים לעוגת שוקו בננה:

לעוגה:

חומרים רטובים:

100 גרם חמאה
100 גרם שוקולד לאפייה
כוס סוכר
2 ביצים
רבע כוס יוגורט
בננה מעוכה

חומרים יבשים:

כוס וחצי קמח
רבע כוס קקאו
כפית אבקת אפייה
קורט מלח
קורט אגוז מוסקט

לפירורים:

50 גרם חמאה רכה
50 גרם קמח קרה
50 גרם סוכר חום כהה
חופן אגוזי מלח
קורט מלח
קורט אגוז מוסקט

קרם מסקרפונה:

חצי כוס מסקרפונה
כוס שמנת מתוקה
2 כפות אבקת סוכר

לקישוט:

2 בננות

אופן ההכנה:

מחממים תנור לחום של 160 מעלות. ממיסים את השוקולד והחמאה, מניחים בצד להתקרר מעט.

הכנת הפירורים:

בינתיים מכינים את הפירורים. מכניסים את כל המרכיבים למעבד מזון ומפעילים עד לאיחוד. שומרים בקירור

חוזרים להכנת העוגה:

מועכים את הבננה. בקערה גדולה מערבבים את הביצים, סוכר, יוגורט והבננה המעוכה. מוסיפים את תערובת השוקולד לתוך הקערה.

בקערה נפרדת, מערבבים את החומרים היבשים- קמח, קקאו, אבקת אפיה, מלח, אגוז מוסקט. מכניסים את התערובת היבשה, אל הקערה של המרכיבים הרטובים ומערבבים עד לאיחוד של התערובות. מעבירים את התערובת לתבנית משומנת היטב. פורסים את הבננות ומניחים מעל התערובת. מפזרים בנדיבות את הפירורים מעל העוגה (גם מעל הבננות)

מכניסים את העוגה לתנור למשך כ40 דקות.

הכנת קרם מסקרפונה:

במיקסר מערבבים מעט את המסקרפונה, מוסיפים את השמנת. מערבלים על מהירות נמוכה עד ליצירת מרקם של קצפת. מוסיפים את אבקת הסוכר, ומערבבים לעוד כמה שניות עד לאיחוד. מעבירים את הקרם לקירור עד להגשת העוגה.

הערות נוספות:

  • המתכון יתאים לתבנית עגולה בקוטר 28.
  • כמו בכל עוגה בחושה, מומלץ לערבב את התערובת רק עד לאיחוד, ולהימנע מערבוב יתר.
  • במידה ולא אוהבים אגוז מוסקט ניתן להשמיט אותו מהעוגה.
  • הצעת ההגשה היא עם הקרם מסקרפונה, אך ניתן גם להכין ללא הקרם.