אתר הבית של המגזר הדתי
דואר אדום
זמני היום

ספגטי ברוטב בולונז ללקק את האצבעות | מתכון

מחפשים רעיון לארוחת צהריים טעימה ובריאה לכם ולילדים? ספגטי בולונז זו התשובה בשבילכם. ארוחה שמכילה את כל אבות המזון, ורוטב כל כך טעים שהילדים לא יבחינו בירקות שבתוכו

ספגטי ברוטב בולונז ללקק את האצבעות | מתכון
  (צילום: שאטרסטוק)

ספגטי ברוטב בולונז זו ארוחה נהדרת לילדים ולמבוגרים. מנה מכילה את כל אבות המזון: פחמימות מהספגטי, חלבונים מהבשר, וויטמינים מהירקות שמחביאים ברוטב. תאמינו לי, הילדים בכלל לא ישימו לב שהם אוכלים גזר וסלרי.

מתכון לספגטי ברוטב בולונז

מצרכים

בצל גדול קצוץ

2 גזרים מגוררים דק/ קצוצים דק

2 גבעולי סלרי קצוץ

3 שיני שום כתושות

חצי ק"ג בשר טחון

3 עגבניות קצוצות

3 כפות רסק עגבניות

מים רותחים

חצי כף סוכר

מלח, פלפל, פפריקה מתוקה וצ'ילי גרוס לפי הטעם

(שדרוגים: עלי בזיליקום/ טימין)

אופן ההכנה

1. מטגנים את הבצל עד להזהבה.

2. מוסיפים גזר, סלרי ושום ונותנים להם להתרכך כמה דקות. זהירות שלא ישרפו.

3. מוסיפים את הבשר הטחון, מערבבים ומפוררים אותו תוך כדי טיגון עד שהוא כולו מקבל צבע חום.

4. מוסיפים את העגבניות, רסק עגבניות ובערך כוס מים ומביאים לרתיחה. ניתן לבוסיף מים ורסק עגבניות לפי הצורך, עד להגעת מרקם של רוטב.

5. כשמבעבע – מתבלים במלח, פלפל, פפריקה וצ'ילי גרוסץ ניתן להוסיף בזיליקום או טימין.

6. מבשלים כ40 דקות.

7. מבשלים ספגטי על פי הוראות היצרן, ומגישים.

בתאבון!

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו