חדשות

תקנון הממשלה: אלו יחסי הכוחות בין בנט ללפיד

תקנון הממשלה שהיה סלע המחלוקת בממשלת גנץ -נתניהו אושר הבוקר בישיבת הממשלה הראשונה של בנט. כלקח ממשלת החילופים הקודמת, התקנון מעגן את יחסי הכוחות בין בנט ולפיד בממשלה

לפיד ובנט, ארכיון
| לפיד ובנט, ארכיון צילום: (צילום: מרים אלסטר/פלאש90)

שרי הממשלה אישרו היום (ראשון) את תקנון עבודת הממשלה. התקנון הוא מסמך המגדיר את סדרי העבודה של ממשלת ישראל. התקנון מתייחס לקביעת סדר יום בישיבות הממשלה, הצבעות, היעדרויות של שרים, מועד הישיבות ומקום קיומן, וועדות שרים של הממשלה ועוד.

יש לציין, אישור תקנון הממשלה היה אחד מסלעי המחלוקת בממשלת החליפים של גנץ ונתניהו, כעת בנט ולפיד אישרו את התקנון בישיבת הממשלה הראשונה.

כלקח ממשלת החילופים הקודמת של גנץ ונתניהו, תקנון הממשלה מעגן את סדרי העבודה בין לפיד ובנט כפי שסוכם במו"מ הקואליציוני.

בנצי רובין, אריה יואלי

וטו הדדי וכוח הצבעה שווה, איך עובדת הפריטטיות?

תקנון הממשלה מתייחס למס' נקודות אשר גרמו לעימותים פוליטיים בין ראש הממשלה לשעבר נתניהו, לשר הביטחון וראש הממשלה החליפי דאז, בני גנץ.

בבסיס ההסכם הקואליציוני בין לפיד לבנט, סוכם כי השניים ינהלו את הממשלה בהסכמה הדדית. על כן, נקבעו ארבעה סעיפים מרכזיים בתקנון הממשלה לפיהם:

  1. קביעת סדר יום של ישיבת הממשלה תעשה בהסכמת רה"מ בנט ושר החוץ לפיד.
  2. הצעת החלטה שעולה להצבעה בה כל השרים בעלי הזיקה לבנט או ללפיד מתנגדים פה אחד – לא תאושר. למעשה זהו הוטו ההדדי של בנט ולפיד על כל החלטת ממשלה.
  3. מלבד קביעת סדר יום בהסכמה, גם כדי לעלות הצעת החלטה שהוכנסה לסדר היום להצבעה דורשת הסכמה הדדית של בנט ולפיד.
  4. היה ומספר המצביעים בעד הצעת החלטה מסוימת שווה למספר המתנגדים – ההחלטה תדיחה ולא תאושר.
בנט ישיבת ממשלה ראשונה
בנט ישיבת ממשלה ראשונה| צילום: בנט בישיבת הממשלה הראשונה (צילום: בנצי רובין, סרוגים)

המפתח להצלחה: אמון

ראש הממשלה נפתלי בנט אמר בפתח ישיבת הממשלה הראשונה שהתקיימה הבוקר כי: "המפתח להצלחה שלנו היא אמון הדדי, והדרך להגביר אמון, הוא שבמקרה של אי הבנה, להרים טלפון אחד לשני ולפתור את זה בשקט, בלי דרמות – באנו לשרת את העם. אנחנו לא הבוסים של אזרחי מדינת ישראל, אנחנו עובדים אצל אזרחי מדינת ישראל וזו הרוח של הממשלה החדשה".

תגובות

11
9
צחי
20.06.21

כך לא מנהלים מדינה התקנון מתקון לשיתוק וכך לא ניתן לקדם דברים, זו ממשלת השנאה זה ולא יותר.

1
יולי
20.06.21

. זאת ממשלת שאתם השנואים שונאים אותה, זאת ממשלה שכולה אהבה וכבוד לאדם, ממשלה מאחדת ולא מפרידה

8
דוידוביץ
20.06.21

שמונה ראשי ממשלה בקואלציה אחת קן צרעות ארסיות

7
שי
20.06.21

אמון הנוכל וגנב הקולות מדבר על אמון...