שיחות הברכה ממנהיגי העולם לראש הממשלה נמשכות והערב (ד') שוחח נפתלי בנט בטלפון עם נשיא אוקראינה, וולודימיר זלנסקי.

במהלך השיחה, המנהיגים הזמינו אחד את השני לביקורים במדינותיהם. כאשר הנשיא זלנסקי הזמין את בנט לבקר באוקראינה לרגל פתיחת האנדרטה בבאבי יאר בספטמבר הקרוב.

ראש הממשלה הודה לנשיא אוקראינה והזמינו להגיע לביקור בישראל ולפתוח את מרכז החדשנות האוקראיני בירושלים.

המנהיגים סיכמו לקדם ולהגביר את שיתופי הפעולה בין שתי המדינות, בדגש על שיתופי פעולה טכנולוגיים.

"להדק את יחסי ישראל-מרוקו בכל התחומים"

עוד במהלך היום קיבל ראש הממשלה בנט אגרת ברכה מיוחדת ממלך מרוקו, מוחמד השישי, לרגל כניסתו לתפקיד.

באגרת ששלח, כתב מלך מרוקו: "אני שמח לשלוח אליך ברכות חמות ואיחולי הצלחה לרגל היבחרך לראש ממשלת מדינת ישראל. אני מנצל את ההזדמנות הזו כדי להדגיש בפניך, כי ממלכת מרוקו נחושה להמשיך בתפקידה הפעיל ובמאמציה הטובים לקדם שלום צודק ובר קיימא במזרח התיכון, אשר יבטיח לכל עמי האזור חיים זה לצד זה בביטחון, יציבות וידידות".

גרפיקה: שאטרסטוק

ראש הממשלה, נפתלי בנט: "אני מודה להוד מלכותו, מלך מרוקו מוחמד השישי, על ברכתו החמה ומבקש להביע את הערכתי הרבה כלפיו. ישראל רואה במרוקו ידידה ושותפה חשובה במאמצים לקידום השלום והביטחון באזור. אפעל להדק את יחסי ישראל-מרוקו בכל התחומים, למען רווחתם ושגשוגם של שני העמים, שהידידות ביניהם ארוכת שנים".

אגרת זו מצטרפת לשורת מנהיגים מרחבי העולם שבירכו את ראש הממשלה בנט לרגל כניסתו לתפקיד, בהם: נשיא רוסיה, נשיא אוקראינה, נשיא ארגנטינה, נשיא ברזיל, נשיא קזחסטן, נשיא הרפובליקה הדמוקרטית של קונגו, יורש העצר וראש ממשלת בחריין, קנצלרית גרמניה, קנצלר אוסטריה, ראש ממשלת בריטניה, ראש ממשלת הודו, ראש ממשלת קנדה, ראש ממשלת איטליה, ראש ממשלת הונגריה, ראש ממשלת יוון וראש ממשלת מלטה.