סרוגות

לקראת שבירת שיא: הייצוג הנשי בכנסת עולה

עם ההתפטרות של חלק גדול משרי הממשלה במסגרת החוק הנורווגי, ייכנסו עוד נשים לכנסת ובכך יעלה המספר לשיא שהיה בכנסת ה-20, וייתכן כי בהמשך הקדנציה יישבר שיא

לקראת שבירת שיא: הייצוג הנשי בכנסת עולה
צילום: (צילום: אבשלום ששוני/פלאש90)

עם הכניסה לתוקף של ההתפטרויות של שרים במסגרת החוק הנורווגי, יעלה מספר חברות הכנסת וישתווה לשיא שנקבע בכנסת ה-20.

נכון לעכשיו יש 30 חברות כנסת מכהנות בכנסת ה-24, ולפי בדיקת סרוגים המספר צפוי לעלות ל-35 לאחר שינויי כוח האדם בתוך הסיעות.

לאור כך יעמוד אחוז הנשי בכנסת על 29%, וישראל תקפוץ מהמקום ה-89 למקום 55 בערך בדירוג העולמי מתוך 190 מדינות.

אגב, הממוצע העולמי עומד על 24%-25%, ובאופן מפתיע בצמרת המדינות עם אחוז הנשים הגבוה ביותר עומדות המדינות רואנדה (61%), קובה (53%) ואיחוד האמירויות (50%).

ח"כיות בכנסת ה-20 (חברות הכנסת הנוכחיות (קרדיט: לשכת ח"כ עליזה לביא))

בין הח"כיות שיכנסו בימים הקרובים: שירלי פינטו וסטלה וינשטיין (ימינה), לימור מגן-תלם ואלינה ברדץ׳-יאלוב (ישראל ביתנו), רות וסרמן (כחול לבן), טניה מזרסקי ויסמין סקס-פרידמן (יש עתיד), מיכל רוזין וגבי לסקי (מרצ).

אלו הח"כים החדשים שיכנסו השבוע לכנסת

שיא אחר שנשבר השבוע היה עם השבעת ממשלת בנט-לפיד, הממשלה החדשה כוללת 9 נשים המהוות שליש מכלל חברי הממשלה.

אלו השרות החדשות: שרת הכלכלה אורנה ברביבאי, שרת הפנים איילת שקד, השרה לשוויון חברתי מירב כהן, שרת החדשות והמדע אורית פרקש-הכהן, שרת הקליטה והעלייה פנינה תמנו-שטה, השרה להגנת הסביבה תמר זנדברג, שרת התחבורה מרב מיכאלי, שרת האנרגיה קארין אלהרר ושרת החינוך יפעת שאשא-ביטון.

תגובות

6
5
בלה
22.06.21

לא משנה כמה נשים יהיו בכנסת ישראל האם הם יכולות לעשות חוקים לטובת המדינה או הן בובות מריונטה

4
יעקב עמדין
16.06.21

שבתאי צבי נתן אשכנזי העזתי וחוג הרב קוק אחרי שחלקים חשובים בעידוד אתרי המגזר בעיקר סרוגים קברו בקבורת חמור את האידיאל שעמד בבסיס התנועה המשיחית של הרב קוק שלמות הארץ דבר שמגבי להתאסלמותו של משיח השקר שבתאי צבי אנחנו לצערי נצפה בתופעות של המרת דת בקרב ציבור אומלל זה תרחיש זה ניבאו מראש רבנים קנאים חרדים מחר ולייבוביץ מאידך גם בתנועות השבתאיות לאחר ההתאסלמות דגלו והפיצו את הרעיון של שילוב נשים בהנהגה

3
שמ
16.06.21

פסיק? נקודה? אי אפשר להבין כלום