מבזקים
סרוגים

משפחת פוגל: "באיזה זכות השתמשו בנו לקמפיין?"

לאחר שחברי מפלגת הציונות הדתית הניפו שלטים עם תמונותיהם של קרבנות הפיגוע באיתמר במהלך נאומו של רה"מ נפתלי בנט, במשפחת פוגל זעמו: "באיזו זכות הם עושים בתמונה של המשפחה שלי שימוש לקמפיין?"

אוריאל בארי | חדשות סרוגים
ה' תמוז התשפ"א
משפחת פוגל: "באיזה זכות השתמשו בנו לקמפיין?"
משפחת פוגל: "באיזה זכות השתמשו בנו לקמפיין?" צילום: קרדיט: דוברות הכנסת, נועם מושקוביץ

יומיים לאחר המהומה בדיון השבעת הממשלה, בני משפחת פוגל זועמים על הצגת התמונות של חברי המשפחה שנרצחו במהלך המחאה של חברי מפלגת הציונות הדתית נגד ראש הממשלה נפתלי בנט. לפי הדיווח שפורסם הבוקר (שלישי) ב"ידיעות אחרונות", השימוש בתמונותיהם של קרבנות הפיגוע באיתמר נעשתה ללא אישור מצד המשפחה השכולה.

חיים פוגל, אביו של אודי פוגל הי"ד שנרצח עם אשתו ושלושת ילדיו, טען כי "אנחנו במשפחה לא מתערבים בוויכוחים פוליטיים. גם אודי ורותי היו כאלה. באיזו זכות חברי כנסת עושים בתמונה של הבן שלי, של כלתי ושל הנכדים שלי שימוש לקמפיין בצורה בוטה?". לדבריו, הזעם על השימוש בתמונות אינו קשור כלל לדעותיו לגבי הממשלה החדשה, אך "לעשות שימוש בילדים שלי לקרב פוליטי זה מזעזע".

בנאומו של בנט: ח"כים הניפו תמונות של נרצחים בפיגועים
בנאומו של בנט: חצילום: בנאומו של בנט: ח

במפלגת הציונות הדתית אמרו בתגובה כי ההפגנה במהלך נאומו של ראש הממשלה נפתלי בנט בוצעה "לאור בקשת פורום המשפחות השכולות". עם זאת, הם התנצלו על הפגיעה ואמרו כי "צר לנו מאוד עם בוצעה שגגה בנוגע למשפחת פוגל".

אודי פוגל הציונות הדתית חיים פוגל משפחת פוגל