נשיא רוסיה ולדימיר פוטין שלח הבוקר (שני) מכתב רשמי לראש הממשלה נפתלי בנט, בו בירך אותו על כניסתו לתפקיד ואיחל לו הצלחה. בדבריו קרא לבנט לפעול לשימור וחיזוק היחסים בין ישראל לרוסיה.

"ברכות לך, מר בנט היקר, על השבעתך כראש הממשלה של מדינת ישראל" נכתב באגרת שהועברה מהקרמלין. "היחסים בין רוסיה לישראל הם ידידותיים באופן מסורתי. אני מקווה שפעולותיך כראש הממשלה יתרמו לחיזוק היחסים בין המדינות שלנו בכל התחומים. אין ספק שזה ישרת את האינטרסים של שתי המדינות, ויתרום לשלום ולביטחון באזור וכן ליציבות של המזרח התיכון. אני מאחל לך הצלחה רבה".

אמש בנט שוחח עם נשיא ארה"ב ג'ו ביידן, שבירך אותו גם כן על השבעת הממשלה החדשה. בשיחה בנט ציין את הערכתו לנשיא ולתמיכתו בישראל במהלך מבצע שומר החומות, וציין כי הוא רואה בו חבר גדול של מדינת ישראל. המנהיגים הדגישו את חשיבות הברית בין ישראל לארה"ב, כמו גם את מחויבותם לחיזוק הקשרים בין המדינות ולשמירה על ביטחונה של מדינת ישראל.

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

הכרזה על ממשלת בנט לפיד (ערוץ כנסת)

"בשם כל אזרחי ארה"ב, אני מברך אני מברך את ראש הממשלה נפתלי בנט, את ראש הממשלה החליפי ושר החוץ יאיר לפיד ואת כל חברי הקבינט הישראלי החדש" אמר ביידן. "אני מצפה לעבוד עם ראש הממשלה בנט בכדי לחזק את מערכת היחסים ההדוקה והמתמשכת בין שתי מדינותינו".

"לישראל אין חברה טובה יותר מארה"ב. הקשר המאחד את עמנו הוא עדות לערכים המשותפים שלנו ולעשרות שנים של שיתוף פעולה הדוק וכאשר אנו ממשיכים לחזק את השותפות שלנו, ארה"ב נותרת בלתי מעורערת בתמיכה בביטחון ישראל" הוסיף והבהיר. "הממשל שלי מחויב במלואו לעבוד עם ממשלת ישראל החדשה לקידום הביטחון, היציבות והשלום עבור ישראלים, פלסטינים ואנשים בכל האזור".