אחרי הביקורת הרבה מימין על שיבוץ של חבר כנסת מטעם סיעת רע"מ בראשות ועדת הפנים של הכנסת, מסתמן כי הוועדה תפוצל ותחומי אחריות מרכזיים ממנה יועברו תחת ועדה חדשה בכנסת.

נכון להיום, ועדת הפנים והגנת הסביבה אחראית על חקיקה ופיקוח על כל תחומי משרדי הממשלה הבאים: הפנים, ביטחון פנים, הגנת הסביבה והדתות.

בין היתר היא אמונה על הנושאים הבאים: כל תחום השלטון מקומי ותכנון בנייה, סוגיית הכניסה לישראל ומרשם האוכלוסין אך גם פיקוח על גופי החירום וההצלה כמו משטרה ושירות בתי-הסוהר.

ועדה בכנסת, ארכיון (צילום: דוברות הכנסת)

למעשה זו הוועדה האחראית על משטרת ישראל והחשש מימין הוא שקציני המשטרה ושב"ס ייאלצו להגיע בפני הוועדה שבראשה יעמוד ח"כ ערבי, חשש שהתעצם אחרי פרעות מצד ערבי ישראל בזמן "שומר החומות".

לפי התכנית של הקואליציה החדשה, מתוך סמכויות הוועדה יפוצל תחום "ביטחון הפנים" לוועדה חדשה, כך שלא יהיה לנציג רע"מ שליטה על פיקוח על המשטרה ושאר גופי החירום, וזאת מהחשש להפקיד את הנושא הזה בידיים של רע"מ.

על פי המסתמן, מי שתעמוד בראשות אותה ועדה חדשה תהיה ח"כ מרב בן ארי (יש עתיד). טרם ברור מי מארבעת הח"כים של סיעת רע"מ יעמוד בראשות ועדת הפנים "המקוצצת".

תקציבים ותיקון חוק קמיניץ

אחרי ההסכם ההיסטורי מול רע"מ, שתיכנס כשותפה לקואליציה של בנט ולפיד, נחשפות ההסכמות: ראשות ועדת הפנים, תוכניות תקציביות אדירות למגזר הערבי ותיקון חוק קמיניץ. לפי הדיווחים, אלו ההסכמות עליהם חתם עבאס מול ראשי ימינה ויש עתיד:

תפקידים: ראשות ועדת הפנים, ראשות הוועדה לענייני החברה הערבית וסגן יו"ר הכנסת.

יוקמו ועדת שרים לענייני החברה הערבית וכן צוות משולש של רה"מ, רה"מ החליפי ויו"ר רע"ם שיטפל בסוגיות דחופות לחברה הערבית.

עבאס, בנט ולפיד חותמים על ההסכם (קרדיט: מפלגת רע״מ)

תכנון ובנייה: הממשלה תפעל תוך 120 יום לתיקון חוק קמיניץ. שלושה כפרים בדואים בנגב יוכרו תוך 45 יום מהקמת הממשלה ותוך 9 חודשים תאושר תכנית להסדרת הכפרים הלא מוכרים. בנוסף, מספר יחידות הדיור המשווקות בחברה הערבית יוגדל ל-10,000 בשנה.

תקציבים: תוכנית כלכלית לחברה הערבית בתקציב כולל של 30 מיליארד ש"ח ועוד תכנית חומש למאבק בפשיעה ובאלימות בחברה הערבית בהיקף של 2.5 מיליארד ש"ח.

בנוסף קידום תוכנית לחיזוק התשתיות ביישובים הערביים בתקציב של 20 מיליארד ש"ח ותקציב שנתי של 100 מיליון ש"ח לשנה למשך 5 שנים עבור קידום מיזמים ברשויות המקומיות הערביות.