לקראת החלטה של ח"כ ניר אורבך (ימינה) כיצד לנהוג לגבי תמיכה בממשלת בנט-לפיד, אורבך החליט לצאת מכמה מקבוצות הוואטסאפ של פעילי ימינה.
בהודעה שפרסם לפני שעזב את אותן הקבוצות בהן הוא חבר, כתב אורבך: "חברים וחברות, מעריך אתכן מאוד."
"קראתי כל מה שכתבתם ולוקח לתשומת ליבי הכל. לקראת רגעי הכרעה אני משחרר את עצמי לחשיבה נקיה ככל שניתן ולכן אני יוצא מהקבוצות"
"אשמח בעז"ה להיות בקשר כשהעניינים מעט יירגעו. מתפלל שהקב"ה יכוון אותי לקבל את ההחלטה הנכונה והטובה למען עם ישראל. ברוכים תהיו כולכם".

מהיום: אורבך וסילמן מאובטחים
בשל התגברות ההפגנות והאיומים על חייהם של ח"כ עידית סילמן וח"כ ניר אורבך, החליט קצין הכנסת, ניצב יוסף גריף, כי החל מהיום תוצב אבטחה צמודה לשני הח"כים מימינה.
למעשה כעת רוב סיעת ימינה "זוכה" לאבטחה. בשבועות האחרונים כבר הוצמדה אבטחה אישית ליו"ר ימינה נפתלי בנט (שהחל מיום רביעי גם מאובטח ע"י היחידה לאבטחת אישים של השב"כ) וגם לח"כ איילת שקד.
הרקע להחלטה הוא האיומים הנשמעים נגד חברי הכנסת של ימינה, ככל שמתקרב ההחלטה הסופית ומועד ההשבעה של הממשלה החדשה.
בסביבת עידית סילמן תיעדו היום פעילים אשר לטענתם עקבו אחריה בעזרת רכב ורמקול וקראו קריאות לעברה נגד הממשלה המסתמנת. אתמול נערך מול ביתה הפגנה בו נשמעו מול פניה אמירות קשות נגד חלקה בממשלה המסתמנת.

תגובות
מתחסד כמו חבריו,בנט ולפיד,מר אורבך משחק את התמים והמתלבט. לא מאמין למילה שלכם.
יה''ר מלפני ה' שניר אורבך ייכשל בכל דרכיו כל בית ישראל מבקשים מהבורא יתברך שהרפורמי חבר הרפורמי בנט יזרק מהר מהכנסת. מוקצה מחמת מיאוס
בדקתי את כתב ידו של אורבך-הוא נוכל גדול לא סתם נוכל, אלא ''רב נוכל''. בקיצור ''נבל ברשות התורה''
כת? זה מתחיל להראות כמו אדם שנחטף לכת. בהתחלה נועלים אותו בחדר חשוך וצועקים בקולי קולות. אחר כך מנתקים אותו מהחברים שלו. מה יעשו עוד למסכן עד למימוש הנקמה של בנט?
סיפור הזוי בסיפור של ניר הוא סיפור הזוי ברמות. האיש נורא מסכן לא רוצה לגנוב קולות, אבל מכריחים אותו. יהודים יקרים רחמנות!
אורבך הזה יותר גבר ממנהיג המפלגה שלו.