חדשות

המשטרה הסירה פוסט שהשווה בין הרב עובדיה להיטלר

בפעילות מהירה של משטרת אשדוד, הוסרה תמונה פוגענית שהעלה חייל לרשת הפייסבוק בה הושווה הרב יוסף לצורר היהודים. נגד החייל נפתח תיק פלילי

המשטרה הסירה פוסט שהשווה בין הרב עובדיה להיטלר
צילום: אילוסטרציה (פלאש90)

בפעילות מהירה ביותר של משטרת אשדוד הוסרה תמונה פוגענית שהעלה צעיר לרשת הפייסבוק ותוכנה פוגעני ביותר.

הבוקר (ד') הגיעה ידיעה אל מפקד תחנת משטרת אשדוד סנ"צ נועם שקל על כך שגולש ברשת הפייסבוק העלה פוסט ובו תמונה פוגעניים נגד הרב עובדיה יוסף זצ"ל.

במסר נעשתה לכאורה השוואה בין הרב יוסף זצ"ל ובין אדולף היטלר. סנ"צ שקל הורה באופן מיידי לחוקרי התחנה לפתוח בחקירת הפרסום הפוגעני ולדאוג להסירו. חוקרי התחנה המיומנים לטיפול בעבירות מחשב הצליחו בתוך כחמש דקות לאתר את מקור הפרסום הפוגעני ולהתחקות אחר מי שהעלה אותו.

● מצטרפים לדף הפייסבוק של סרוגים ונשארים מעודכנים כל הזמן

בחקירה מהירה התברר כי מדובר בחייל צה"ל כבן 19, איתו יצרו החוקרים קשר ודרשו ממנו להסיר מיד את הפרסום הפוגעני. החייל בתחילה ניסה להתווכח איתם על נושאי חופש הביטוי אולם החוקרים מתחנת אשדוד, עמדו בדרישתם כי ימחק את הפרסום.

בסופו של דבר בתוך זמן קצר הסיר החייל את המסר הפוגעני ובמקביל נפתח נגדו תיק פלילי שיועבר בהמשך להמשך חקירת המשטרה הצבאית החוקרת.

במשטרה מדגישים כי מהירות פעילות החוקרים מנעה פגיעה בבני משפחת הרב ובמאמינים הרבים ומדגישים כי לא יאפשרו כל פרסום פוגעני מסוג זה.

תגובות

3
3
לאה
09.10.13

אני מאחלת לחייל הזה שלא יקום בבוקר

2
ערן
10.10.13

חייל אידיוט. הבעיה הקשה היא שהוא אינו היחיד, לצערנו

1
אוראור
23.11.16

איך חייל בצה"ל יכול להיות כזה מחוצף ועז פנים? הוא בטח שמאלני קיצוני שונא ישראל - הסבר אחר אין לזה. בטח כל בני משפחתו הם כמוהו - איזה ערב רב.