עיריית ירושלים ומשרד התחבורה חנכו ביום ראשון האחרון (30.5) את ההפרדה המפלסית החדשה בצומת פת, שתאפשר נסיעה מהירה ורציפה, ללא רמזורים, לאורך של כ-1 קילומטר, בין כביש בגין למרכז העיר, משני הכיוונים.
כידוע, צומת פת מהווה את אחד מעורקי התחבורה הראשיים והעמוסים של העיר ירושלים, בה עוברים מדי יום עשרות אלפי כלי הרכב. עלות הפרויקט הסתכמה ב-140 מיליון שקלים.
פרויקט ההפרדה המפלסית מבוצע במסגרת עבודות התשתית להקמת הקו הירוק של הרכבת הקלה, קו הרכבת השני בבירה. הקו הירוק עתיד לחצות את צומת פת במפלס העליון תוך קבלת קדימות ועדיפות תחבורתית, ומזעור ההפרעה לתנועה בצומת.
במקביל לפתיחת ההפרדה המפלסית לתנועה נמשכות עבודות הפיתוח בפרויקט, הכוללת בין היתר את הקמת טיילת הצופה לעמק הצבאים, שביל אופניים אורכי וכן עבודות גינון ופיתוח נופי. העבודות צפויות להמשך מספר חודשים נוספים עד להשלמת תצורתו הסופית והחדשה של צומת פת.

שרת התחבורה, מירי רגב, ציינה כי ההפרדה המפלסית בצומת פת הינה בשורה אמיתית עבור תושבי ירושלים ומבקריה הרבים: "פרויקט זה יביא להקלה משמעותית בעומסי התנועה באזור כולו ויהווה נדבך חשוב במערך התחבורתי העתידי של ירושלים בשנים הבאות".
ראש העיר ירושלים, משה ליאון: "אנו חונכים היום את ההפרדה המפלסית בצומת פת, אחד מעורכי התחבורה הראשיים של העיר וההפרדה צפויה לשמש אלפי כל רכב העוברים בצומת מידי יום ולהקל משמעותית על התנועה".
פרויקט הרכבת הקלה בירושלים מקודם על ידי משרד התחבורה והבטיחות בדרכים ועיריית ירושלים, באמצעות תכנית אב לתחבורה ירושלים, האחראית על התכנון, וחברת מוריה – החברה לפיתוח ירושלים, האמונה על ניהול וביצוע הפרויקט.
מה דעתך בנושא?
0 תגובות
0 דיונים