שבוע וחצי לאחר מבצע "שומר החומות", שר הביטחון בני גנץ, קיים היום (שני) תדרוך ל-50 כתבים זרים בכירים, החברים בארגון ה-FPA, המייצג את הכתבים הזרים בישראל.
גנץ הציג לנוכחים תיעוד של ירי מתוך אוכלוסייה אזרחית ברצועת עזה, ואת אופן הלחימה שבו נקט צה"ל שעשה זאת בדרך המדויקת והאפקטיבית ביותר האפשרית מול אויב שירה למעלה מ-4,000 רקטות. גנץ הציג נתונים כי כיפת ברזל יירטה למעלה מ-1200 רקטות שיועדו למרכזי אוכלוסייה, ואמר כי לולא כיפת ברזל, היו בעורף הישראלי מאות נפגעים והרס רב, דבר שהקהילה הבינלאומית חייבת להבין ולהפנים.
גנץ הציג לכתבים את תוכניתו להמשך ההתנהלות ברצועת עזה ואמר: "מה שהיה הוא לא מה שיהיה. שוחחתי עם האמריקאים, המצרים ועם נציגים רבים נוספים מהעולם, והבהרתי להם כי לצד הכנסה של סחורות כמו מזון ותרופות, הנדרשות לקיום הומניטארי בסיסי, נדרוש ששיקום רצועת עזה ילווה בשקט ארוך טווח ובהשבת החיילים. כמו כן, נפעל לחיזוק הקשר עם הרשות הפלסטינית, שאני מקווה שתירצה לקחת אחריות גם על חלק מהנעשה ברצועת עזה."

"מה שראינו בעזה יהיה פי עשר בלבנון"
בנושא איראן, אמר גנץ: "ישראל עוקבת אחרי התהליכים באיראן, ואחרי ההתקדמות ברמות ההעשרה שלה וההתקרבות לגרעין. איראן היא קודם כל אתגר עולמי, אחר כך אתגר ליציבות האזור ורק לבסוף סוגיה שעומדת לפתחה של ישראל. כל מנהיגי העולם צריכים לפעול בכדי שהסכם מול איראן, יהיה כזה שירחיק אותה מיכולת הגעה לגרעין, ערעור היציבות האזורית והתחלה של מירוץ חימוש. אם מישהו חושב שאיראן גרעינית מאיימת רק על ישראל הוא טועה. ההסכם הקודם (JCPOA) הוא לא הסכם טוב מספיק כדי למנוע מאיראן את המשך ההתעצמות שלה, והוא מביא את איראן במרחק של 6-7 שנים מגרעין".
גנץ נשאל לגבי מלחמה עתידית בלבנון ואמר: "מה שראינו בעזה יהיה פי עשר בלבנון. זו תהיה לחימה מורכבת משום שחיזבאללה מסתיר מאה אלף טילים, חלקם מדויקים ולטווחים רחוקים, וכל זה בתוך אוכלוסייה אזרחית. ישראל צברה מאז 2006 מודיעין משמעותי, ויש לנו מגוון תוכניות ומטרות. אם נפעל, מדינת לבנון תישא באחריות וחיזבאללה ומנהיגיו יפגעו קשות."
בהמשך לשאלה אודות הצהרת נתניהו שממשלת השינוי היא סכנה ביטחונית אמר: "מחצית מהשרים המיועדים כבר היו בקבינט, ואני למשל הייתי מעורב ברוב מוחלט של האירועים הביטחוניים המשמעותיים בעשורים האחרונים ומכיר את ביטחון ישראל היטב. נתניהו דיבר מצרכיו הפוליטיים- והמציאות רחוקה מלהיות כפי שהוא תיאר אותה".
מה דעתך בנושא?
2 תגובות
0 דיונים
שרון
כל הכבוד אני מ ת
20:39 31.05.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
שלום
ובאמת גנץ חושב שיוכל לממש איום זה עם בנט או לפיד כראש ממשלה ועם מרץ והעבודה שותפים או ערבים בממשלה ? באמת? ואל תחשוב שגם במקרה של מלחמה הליכוד או...
ובאמת גנץ חושב שיוכל לממש איום זה עם בנט או לפיד כראש ממשלה ועם מרץ והעבודה שותפים או ערבים בממשלה ? באמת? ואל תחשוב שגם במקרה של מלחמה הליכוד או החרדים או הציונות הדתית יתמכו בכם ובוודאות ישתפו פעולה עם רשימות הערביות באי אימון שהם יגישו כנג הממשלה. גנץ צריך לדעת שלא ניתן מצד אחד לירוק בליכוד ובנתניהו בפרט ולנסות להוציאו מהתפקיד שרוב העם רוצה שיהיה ומאידך לצפות שהם יתמכו בכם. שתי אפשרויות לתמיכה גם בזמן מלחמה. 1. הליכה לבחירות אישיותץ ומי שיזכה יקים את הממשלה ואז אין בעיה גם אם הליכוד יהיה מחוץ הממשלה שיתמוך במהלך הצבאי . 2 מכיוון שלא ניתן לצפות מרשימות הערביות, ממרץ ומהעבודה שיתמכו במהלך צבאי אם יהיה צורך, לכן לא ניתן גם לשבת איתם ויש אז שלבת עם הליכוד. גנץ הוא איש היחיד בכל גוש השינוי שהוא רציני, אחראי ובעל נסיון. ולכן מכיוון שהוא מצפה שעלולה לפרוץ מלחמה עם החיזבלה עליו מראש לשבת עם נתנהיו ולקבל את הצעתו שדווקא גנץ ישב ראשון ברוטציה.
המשך 19:50 31.05.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר