חדשות המגזר

מספר 7 בציונות הדתית על בנט: "לא צריך להגזים"

רחלי צינקין אמנם לא נכנסה לכנסת, אך לא חוסכת את דעתה הבוקר (ראשון) בקבוצת הווצאפ של נשות 'הציונות הדתית', בה הביעה סלידה מה"סכנה הקיומית" שאנשים מייחסים לממשלת השינוי עם בנט

צינקין באולפן 'סרוגים'.
| צינקין באולפן 'סרוגים'. צילום: צילום: סרוגים

הדעות חלוקות בנוגע להצטרפותו של בנט וחברי 'ימינה' לממשלת השינוי המסתמנת. בקבוצה וואטספ פנימית של הציונות הדתית בשם "מטה נשות הציונות הדתית" כותבת מספר 7 ברשימת המפלגה לכנסת, עו"ד רחלי צינקין, שכידוע רחוקה כיסא אחד מכניסה למשכן, "לא צריך להגזים. זו אינה סכנה קיומית למדינת ישראל".

הדברים מגיעים לטענות שהושמעו על המהלך, כך למשל כתבה אחת הפעילות: "בנט יכול להפתיע, אבל עם הכח המזערי שהוא מביא איתו – זו סכנה קיומית לעם ישראל"

מתוך קבוצת הוואטספ "נשות הציונות הדתית"

צינקין הסבירה: "הקמת ממשלת שמאל יחד עם ימינה מכאיבה לי בבטן". והתייחסה לנושאים החשובים שאותם הדגישה במסגרת ריצתה: "בין היתר בנושא המינויים המתקרבים בבית המשפט העליון ומינוי יועץ משפטי חדש. על כך יש להוסיף את העובדה שאפשר לחלום על הסתדרת ההתיישבות הצעירה, השיבה לשא-נור ועוד. כמו גם המשך פגיעה ביסודות היהודים הלאומיים של המדינה".

מתוך קבוצת הוואטספ "נשות הציונות הדתית"

אך הוסיפה לדבריה נימה של תמיכה במהלך: "יחד עם זאת, היינו באירועים כאלה ושרדנו. אני מאמינה שלאורך השנים אנחנו בעיקר מתקדמים גם אם יש נסיגות מידי פעם".

תגובות

15
13
חנה
30.05.21

לא בחרנו נציגים שיטענו את הטענות של הצד שכנגד לא בחרנו נציגים שיטענו את הטענות של הצד שכנגד. האם אבתיסאם מרעאנה טוענת לטובת הימין?

12
ביבי= חורבן בית 3
30.05.21

איזה ימין בדיוק זה החרדים וביבי? זה יותר שמאל ממרץ יא עיוורים. בשביל כסף הם יימכרו גם את ירושלים. תתעוררו: גוש השינוי זה ימין! בנט ליברמן סער ולפיד הם קברניטי הספינה הזאת והם הרבה הרבה הרבה הרבה יותר ימניים מהמושחת והחרדים.

1
שיר
30.05.21

טיעון צבוע אם אתה מעדיף את מזההי התהליכים, מסגירי חיילי צה"ל למשפט באו"ם, והשמחים ביום השואה וביום הזכרון על אחייך, אתה כנראה או לא מאוזן או איש שמאל קיצוני.

11
אדרבה
30.05.21

השמיים לא נופלים ביום אחד. השמיים נופלים לאט לאט בתהליך איטי ובלתי מורגש, עד שפתאום מגלים שכבר מאוחר מדי