רגע אחרי אישור הקבינט להפסקת האש, בני משפחת גולדין דרשו הערב (חמישי) מראש הממשלה בנימין נתניהו לומר האם השבת השבויים והנעדרים מרצועת עזה כלולה בהסכם שאושר.

"נתניהו צריך להפסיק לשחק ברגשות המשפחות ולהחזיר את החיילים. הוא וגנץ יחד עם הרמטכ"ל שלחו אותם להילחם במבצע צוק איתן ועד לרגע זה הם לא שבו משדה הקרב" אמר שמחה גולדין. "הזלזול במשפחות הלוחמים עובר את כל הגבולות והאחריות כולה נמצאת על כתפיהם. אנו דורשים לקבל תשובות לאלתר".

אמש אלפי אנשים הפגינו מול משרד ראש הממשלה בירושלים בדרישה להציב את השבת השבויים והנעדרים כתנאי לסיום הלחימה במבצע "שומר החומות". בין המשתתפים נמנו בני משפחותיהם של אורון שאול והדר גולדין, וכן עשרות אומנים שהופיעו בעצרת, ביניהם: שלומי שבת, זהבה בן, ישי ריבו, נתן גושן, רביב כנר, מירי מסיקה, עידן עמדי וחנן בן ארי.

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

(צילום: בנצי רובין\סרוגים)

"האחריות שלנו לקבוע מה יהיו התוצאות. כשהחיילים יוצאים לקרב, חלקם חוזרים כמו שהם היו וחלק לא. מאיתנו מצופה לדאוג לכך שכל ההישגים שהם הביאו נשמור בהסדר קיים ארוך טווח – אבל המנהיגים שלנו דאגו לוותר על כל ההישגים של צוק איתן" אמר צור גולדין. "שני חיילים נחטפו בצוק איתן, שני אזרחים מוחזקים בעזה, 7 שנים וכולנו מופקרים – תושבי הדרום, משפחות שכולות, חיילי צה"ל. עכשיו הרגע לתקן את זה ולייצר ניצחון".