הלחץ האמריקני מתגבר: נשיא ארה"ב ג'ו ביידן שוחח היום (רביעי) עם ראש הממשלה בנימין נתניהו, זאת על רקע המשך הלחימה מול חמאס ברצועת עזה. בדבריו ביידן הבהיר כי הוא "מצפה לרגיעה משמעותית עוד היום".
בהודעת הבית הלבן נאמר כי "שני המנהיגים שוחחו בפירוט על מצב האירועים בעזה, הפעולות של ישראל להסרת האיומים של חמאס וארגוני טרור נוספים, והמאמצים הדיפלומטיים הבינלאומיים. הנשיא הבהיר לראש הממשלה שהוא מצפה לרגיעה משמעותית של הלחימה כבר היום, בדרך להפסקת אש".
במקביל, שר הביטחון בני גנץ שוחח היום עם מזכיר ההגנה האמריקני לויד אוסטין, ועדכן אותו על התפתחות המערכה בעזה. לדבריו, "בכל יום שעובר צה"ל מגיע להישגים משמעותיים שגורעים יכולות צבאיות משמעותיות מחמאס ופוגע במי שיורים על אזרחי ישראל ללא הבחנה". עוד אמר למזכיר ההגנה כי "בכוונת ישראל לפעול באחריות ביטחונית וגם מדינית עם הגורמים המתונים באזור", והודה לו על הגיבוי האמריקני שהוא משמעותי ביותר עבור ישראל.
זו הפעם הרביעית שבה ביידן ונתניהו משוחחים על האירועים בדרום במהלך השבועיים האחרונים. מוקדם יותר היום עיתון הניו יורק טיימס פרסם פרטים על השיחה הקודמת של ביידן ונתניהו, שהתקיימה בלילה שבין שני לשלישי – ובה נשיא ארה"ב הבהיר לנתניהו כי הוא תומך בקידום הפסקת אש בין ישראל לחמאס, אך הדגיש כי הוא נותן גיבוי לצורך של ישראל להגן על עצמה.
לפי הדיווח האמריקני, במהלך השיחה הזהיר ביידן את נתניהו שהוא לא יוכל להדוף לאורך זמן את הלחץ ההולך וגובר של הקהילה הבינלאומית – לסיום המבצע בעזה ולשינוי במדיניות הישראלית כלפי הרצועה.
למרות העובדה כי באופן פומבי ביידן מתייצב לצד ישראל, על פי הדיווחים בשיחות סגורות עם נתניהו הוא משתמש בטון תקיף יותר. בבית הלבן התייחסו למהלכים של ביידן ומסרו: "הוא עושה את זה כבר מספיק זמן כדי לדעת שהדרך הטובה ביותר להפסיק עימות בינלאומי היא בדרך כלל לא להתווכח בפומבי. לפעמים הדיפלומטיה צריכה להתרחש מאחורי הקלעים".
מה דעתך בנושא?
6 תגובות
1 דיונים
בניה
חולה נפש מנהל את אמריקה ואומר לנו איך להתנהג,בזמן שמזמן אם זה היה קורה בארצו החה כותש את עזה לחול דק דק לבנייה!
22:45 19.05.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אליקו
ביידן נשמה של ברבור .... בוא לעוטף עזה יום אחד ותישן בממ"ד לילה ותרוץ לממ"ד יום אחד בחיים ... שלך ונראה אותך מבקש הפסקת אש ינשמה של ברבור
18:22 19.05.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
עינת אודליה חבה
כמו שכמה ראשי ממשלה ימין בעבר שידעו להעמיד את נשיא ארצות הברית במקום, אני מצפה גם מביבי שלא יתן לביידן לשלוט עלינו, מי הוא בכלל ? פח אשפה הביידן...
כמו שכמה ראשי ממשלה ימין בעבר שידעו להעמיד את נשיא ארצות הברית במקום, אני מצפה גם מביבי שלא יתן לביידן לשלוט עלינו, מי הוא בכלל ? פח אשפה הביידן הזה , מתגעגעים לטראמפ
המשך 17:07 19.05.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
יהודי
ולא יגיד לנו מה לעשות,שיתעסק בבעיות שלו.
17:00 19.05.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
לוחם
הינה , לכל המזדרגגים בתקשורת ובשמאל "הליברלי" שקיללו את טראמפ, עכשיו כולנו משלמים. מטומטמים
16:55 19.05.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
עינת אודליה חבה
בתגובה ל: לוחם
אם יש לביבי שכל שימשיך , כי כמה ראשי ממשלה ימין ידעו להעמיד את הנשיאים במקום , וכמובן אין על טראמפ
17:08 19.05.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר