מבזקים
סרוגים
משמידים לפני הפיגוע

צה"ל חיסל ארבע חוליות נ"ט של חמאס

מאז שעות הבוקר, זיהו תצפיות של צה"ל ארבע חוליות נ"ט, והצליחו לחסל אותן. בכך נמנעו שלושה פיגועים קשים. אתמול נהרג לוחם ושניים נפצעו מירי טיל קורנט לעבר ג'יפ צה"לי

אריה יואלי | חדשות סרוגים
ב' סיון התשפ"א
צה"ל חיסל ארבע חוליות נ"ט של חמאס
צה"ל חיסל ארבע חוליות נ"ט של חמאס צילום: (צילום: עבאד אל ראחים חאטיב/פלאש90)

מבצע 'שומר החומות' היום הרביעי. מאז שעות הבוקר מנסים בחמאס להוציא פיגוע ירי נ"ט לעבר ישראל, כפי שעשו ביומיים האחרונים. אתמול זה נגמר במותו של לוחם נח"ל ופציעת שני לוחמים נוספים, שלשום בפציעה קלה של אזרח. בצה"ל מודעים לאיום, ועסוקים בסיכולו.

מאז שעות הבוקר, זיהו תצפיות של צה"ל ארבע חוליות נ"ט, והצליחו לחסל אותן. בכך נמנעו שלושה פיגועים קשים.

דובר צה"ל מסר מהבוקר ארבע פעמים: "צה"ל תקף וסיכל חוליית נ״ט נוספת של ארגון הטרור חמאס בעיר עזה ומנעו ירי אל עבר ישראל."

הלוחם שנהרג מירי נ"ט: סמ"ר עומר טביב
הלוחם שנהרג מירי נצילום: הלוחם שנהרג מירי נ

הבוקר (ה') מטוסי קרב וכלי טיס של חיל האוויר תקפו שני סניפים של הבנק המרכזי בעזה המשמשים את ארגון הטרור חמאס. צה״ל ממשיך לתקוף מטרות טרור ברחבי רצועת עזה וימשיך לפעול בעוצמה ככל שיידרש.

בין היעדים, הותקפה מנהרת טרור של חמאס המהווה חלק מפרויקט המנהור של ארגון הטרור חמאס ומוצבת מתחת לבית ספר ובקרבת מבנים אזרחיים נוספים. ארגון הטרור חמאס ממקם במכוון את נכסיו הצבאיים בלב האוכלוסייה האזרחית ברצועת עזה. צה"ל נוקט באמצעי זהירות כדי לצמצם ככל הניתן פגיעה אפשרית באזרחים במהלך פעילותו הצבאית. 

בנוסף, הותקפו מספר מטרות שלטון וביניהן: מספר מבנים של המטה לביטחון פנים של ארגון הטרור חמאס המשמשים לסיכול מודיעין ובאחד מהם, משרדו של ראש המטה לביטחון פנים של הארגון וכן מספר סניפים של הבנק המרכזי של חמאס ברצועת עזה.

חמאס חושף את תיעוד ירי הנ"ט הבוקר
חמאס חושף את תיעוד ירי הנצילום: חמאס חושף את תיעוד ירי הנ

 

טיל נ"ט צה"ל שומר החומות