ראש רשימת 'הבית היהודי' בירושלים, דב קלמנוביץ' המתמודד למועצת העיר בראיון לסרוגים לקראת הבחירות ועל האתגרים הציוניים בעיר.
קלמנוביץ' (57) למד בישיבה התיכונית נתיב מאיר ובישיבת ההסדר הר עציון. רואה חשבון במקצועו. הוא נחשב לנפגע האינתיפאדה הראשון, כשבקבוק תבערה שזרקו לעברו מחבלים שרף 75% מגופו. לאחר השתקמותו הקים את ארגון נפגעי פעולות האיבה ופעל להשוואת מעמד בחקיקה של נפגעי פעולות טרור לאלו של נפגעי וחללי צה"ל וכוחות הביטחון, כולל אזכרתם ביום הזכרון לחללי צה"ל.
ירושלים היא הריכוז הגדול ביותר של הציונות הדתית. איך אתה מתכוון להוביל את 'הבית היהודי' בעיר בבחירות ולאחריהן?
לאחר הבחירות תהיה בעיריית ירושלים נציגות עם אחריות ציבורית כלל ישראלית שמחויבת במלוא מובן המילה לציונות הדתית. למגזר הדתי לאומי בירושלים צרכים ייחודיים וניתן לעשות יותר בכדי למלא את הצרכים הללו.
אני וחבריי למפלגה נדע לפעול יותר מאחרים בכדי שהחינוך בעיר יהיה מודל לחיקוי לערים נוספות, חינוך במובנו הרחב, הכולל את כל שכבות הגיל ובמגוון נושאים חינוכיים ותרבותיים. נשים דגש גם שלצעירים מבני הציונות הדתית (ולמגזרים נוספים) יהיה היכן לגור ובמחירים סבירים בעיר הזו, שהזוגות הצעירים לא ינטשו את העיר ושלחובשי הכיפות הסרוגות בבירה תהיה דלת פתוחה ואוזן קשבת בעירייה עם נציגות מחויבת לציבור.
מכיוון שלבית היהודי קשר עמוק לבירת העם היהודי החליט יו"ר המפלגה, השר נפתלי בנט, לקחת אחריות על המשרד לענייני ירושלים. בנוסף, חשוב לזכור גם כי נציגי הבית היהודי מכהנים במשרדים רלוונטיים לכל תחומי החיים בעיר (משרדי הכלכלה, השיכון והבינוי, הדתות, הגמלאים, החינוך וכמובן המשרד לענייני ירושלים) ולאחר הבחירות ננצל את הקשר ההדוק בין הסיעה בעירייה לבין הסיעה בכנסת למען ירושלים ותושביה. כך שכוחו של הבית היהודי בעירייה יהיה משמעותי לנוכח הגב הפוליטי שמאחוריו
מהם האתגרים שאתה צופה שיעסיקו אותך במועצת העיר?
כאמור, אנו נדאג לייצג נאמנה את כלל הציבור הירושלמי ואת הציונות הדתית בעירייה על כל המשתמע מכך. עם זאת, בעיר רווית מתחים ומורכבת כמו ירושלים חשוב שתהיה מפלגה שתוביל את "דרך האמצע" ותדגיש את המאחד בין כל האוכלוסיות בעיר. כך אני רואה את התפקיד ההיסטורי של הציונות הדתית. ולכן אני וחבריי מתכוונים להוות גשר בין המגזרים השונים ולמצוא פתרונות יצירתיים לבעיות שיצוצו במהלך הקדנציה הבאה. אנו חייבים את זה הן לדורות הבאים והן לעיר הבירה של מדינת ישראל והעם היהודי. הגשר והקשר והבית היהודי המכיל זו הבשורה שלנו למול המפלגות האחרות.
יחד עם קלמנוביץ' רצים ברשימה חבר מועצת העיר עו"ד הרצל יחזקאל, איש התקשורת המגזרי רז קיל, ד"ר תמר טננבוים ובמקום החמישי ד"ר אלי וולף.
מערכת הבחירות בעיר התחילה בצליעה, כשהסניף המקומי התפלג ורץ ברשימה נפרדת. איך מתגברים על הפיצול הזה?
הנהגת הבית היהודי קבעה את הרכב הרשימה ובית המשפט העניק אישור להחלטתה. אני נקראתי לדגל ויחד עם חבריי אנחנו ממשיכים קדימה לאתגרים הרבים העומדים בפני העיר החשובה הזו.
בין ניר ברקת למשה ליאון, במי אתה תומך לראשות העיר?
אנו מתמודדים למועצת העיר כדי להיות שותפים בהובלת העיר בשנים הקרובות ונעמוד לצידו של מי שיבחר לראשות העיר. מצביעי הבית היהודי אינטליגנטים ונבונים והם לא צריכים את עזרתי בבואם להחליט במי לתמוך לראשות העיר.
● מצטרפים לדף הפייסבוק של סרוגים ונשארים מעודכנים כל הזמן
נדרתי נדר לפעול למען הכלל
למה דווקא אתה מתאים להיות נציג הציונות הדתית בעיר?
תעצומות הנפש שגיליתי בעצמי ועזרו לי בהתמודדות עם הפציעה הקשה הביאו אותי למסקנה שראוי שאפעל גם למען הכלל. השליחות הציבורית מבחינתי הינה מילוי נדר שנדרתי בהיותי בחדר טיפול נמרץ שאם אשרוד אתרום לחברה כפי שהיא עמדה לצידי בעת פציעתי. ואכן, במשך השנים עסקתי ופעלתי רבות ובהתנדבות למען החברה הישראלית. הקמתי את ארגון נפגעי פעולות האיבה ואת ארגון 'זוכרים' וכיהנתי כיו"ר החברה לפיתוח הרובע היהודי. לצד עבודתי כרואה חשבון עסקתי שנים רבות במאבקים ובעשייה למען החברה וזו העת לעשות גם לביתי – עירי.
מעבר לכך אני ירושלמי. דור שביעי בירושלים. שאוהב את העיר הזו ובשר מבשרה של הציונות הדתית כך שהשילוב של השניים הוביל אותי לעמוד בראש רשימת הבית היהודי למועצת העיר.
מה תיחשב בעינך הצלחה בבחירות הקרובות?
המטרה שהצבנו לעצמנו היא הגדלת כוחה של הציונות הדתית בירושלים. הרשימה החדשה משלבת בין אנשי עשייה לאנשי חינוך ואקדמיה, בין צעירים לותיקים ובין נשים לגברים כשהמכנה המשותף לכולם היא אהבה לעיר הזו. אני מאמין שאנשי הציונות הדתית בבירה יתנו לנו את הכוח לפעול למענם בחמש השנים הבאות.
אין לי שאיפות פוליטיות
אתה רואה את עצמך בכנסת ביום מן הימים?
שנים רבות אני מתגורר ופועל בירושלים מחוץ לעשייה הפוליטית. אני רואה עצמי כשליח ציבור במקום הכי מעשי שיכול להיות ובנגישות הכי קרובה לאזרח, בכנסת או בממשלה מתקבלות החלטות שאינן חשות במיידית את האזרח כמו בעייריה ומכיוון שנקראתי לדגל החלטתי להוביל את רשימת הבית היהודי בירושלים. אני רואה בזה שליחות למען עירי ואין לי שאיפות פוליטיות מעבר לכך.
מה דעתך בנושא?
16 תגובות
0 דיונים
שאול
הוא חבר מועצה הוא לא יכול לעשות כלום הוא כלום. עציץ! גם ראש העיר בשביל לבנות משהו הוא צריך אישור מראש הממשלה!! דייי!
14:51 01.10.2013שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
דוד כהן
דב בית המשפט לא נתן אישור להחלטה אלא החזיר את הסוגייה לבית הדין של המפלגה נא לדייק אנו יודעים שאתה חלש בדיוקים ועד דבר מר דב מי בדייוק בחר אותך...
דב בית המשפט לא נתן אישור להחלטה אלא החזיר את הסוגייה לבית הדין של המפלגה נא לדייק אנו יודעים שאתה חלש בדיוקים ועד דבר מר דב מי בדייוק בחר אותך !!!!! מה בבית היהודי יש משטר קומוניסטי או דיקטטורה !!!!!!!!!
המשך 00:50 01.10.2013שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
נתי לנגר
19:51 30.09.2013שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
כיפה סרוגה
למה זה שחקה שרה לאמר האלד ואני זקנתי-והמבין יבין...-די חכימה ברמיזה..!
13:00 30.09.2013שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
שמעון
12:15 30.09.2013שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
ניר חזיזה
11:37 30.09.2013שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
דן הורוביץ
בתים נקים בכל מקום ברמות, גילה, במזרח ובמערב וגם בסוף המדבר
11:34 30.09.2013שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
חני צור אריה
11:22 30.09.2013שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אז מה בעצם אתה עושה פה? יש אתרים שמתאימים לחברה כמוך..
10:56 30.09.2013שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
ירון
אשריך ליאון שכל הבעיה שלך שאתה גר בגבעתיים. כאילו היא נהייתה עיר הנידחת. מה השטויות האלה? בנאדם עבד בירושלים, למען ירושלים, דתי לאומי, מזרחי, מחובר חבר לציבור הדתי. לא נפל...
אשריך ליאון שכל הבעיה שלך שאתה גר בגבעתיים. כאילו היא נהייתה עיר הנידחת. מה השטויות האלה? בנאדם עבד בירושלים, למען ירושלים, דתי לאומי, מזרחי, מחובר חבר לציבור הדתי. לא נפל לנו האסימון שברקת מדרדר אותנו לעיר של מופעים ומירוצים ואפס תושבים?
המשך 10:53 30.09.2013שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר