חדשות

לפיד: "בעוד יומיים אנחנו יכולים להשביע ממשלה"

יו"ר יש עתיד יאיר לפיד קורא להקמת ממשלת אחדות ואומר: "בעוד יומיים אנחנו יכולים להשביע ממשלה חדשה בישראל. היא לא תהיה מושלמת, אבל היא תהיה ממשלה שתיקח אחריות ותעסוק בניהול המדינה"

לפיד: "בעוד יומיים אנחנו יכולים להשביע ממשלה"
צילום: (צילום: אולביה פיסטוסי/ פלאש 90)

יממה לתום המנדט של נתניהו. יו"ר יש עתיד חבר הכנסת יאיר לפיד אמר בפתח ישיבת הממשלה, כי "יש פה הזדמנות היסטורית. לבטל את גדר ההפרדה שיושבת בליבה של החברה הישראלית. לאחד בין דתיים לחילונים, בין שמאלנים לימנים לאנשי מרכז".

"זה הזמן לבחור", קרא לפיד לבנט. "בין ממשלת אחדות להמשך הפילוג וההזנחה. בין אחדות לשלטון הקיצונים. בין מדינה מתוקנת, להמשך שלטון של קלקול ואסונות ושחיתות ושנאה".

לפיד ישיבת סיעה 3.5
לפיד ישיבת סיעה 3.5| צילום: לפיד בישיבת הסיעה אפשר להקים ממשלת שינוי (ערוץ כנסת)

"לנתניהו אין ממשלה והוא מתכוון להפיל את זה עלינו"

לפיד מוסיף ואומר: "אני רציתי להגיע לרגע שבו המנדט עובר אלי עם ממשלה סגורה ומוכנה. אף אחד לא עשה יותר ויתורים מאתנו כדי שזה יקרה. אף אחד לא עבד קשה יותר מאתנו כדי שזה יקרה. התשתית מוכנה. אפשר להקים ממשלה".

"הקמת ממשלה זה לא מכרז. זו שליחות. יש כאן מדינה. בעוד יומיים אנחנו יכולים להשביע ממשלה חדשה בישראל. היא לא תהיה מושלמת, אבל היא תהיה ממשלה שתיקח אחריות ותעסוק בניהול המדינה", אמר לפיד.

לפיד גם התייחס לאסור בהר מירון, ואמר: "את האסון הזה אפשר היה למנוע. בניהול נכון, עם כללי בטיחות בסיסיים. אם המדינה היתה מתנהגת כמו מדינה. ישראל במקום מסוכן. אין לנו ממשלה מתפקדת. במקום לקחת אחריות בורחים מאחריות. במקום להקים ועדת חקירה ממלכתית – כל אחד מפיל את האשמה על אחרים. הגיע הזמן לממשלה חדשה".

תגובות

22
17
ישראל
03.05.21

זו תהיה 'ממשלת שנאה'. לא ממשלת אחדות כל מה שמחבר את גוש השמאל, זו לא גוש של דאגה לאזרחי ישראל. זו לא ממשלת אחדות. המשותף לכל החבורה הזו, החל בליברמן דרך לפיד וכלה בסער, זו נקמנות ואיבה אישית. אין כאן כל אכפתיות ודאגה לאזרחים. נהפוך הוא, גוש השנאה הזאת, לקחו את כל אזרחי ישראל בשבי, ומחזיקים אותם בגרון. רק כדי למלאות את תאוות השלטון והנקמנות שלהם. כך שאחדות לא תהיה כאן. שנאה - יש ויש!!!

1
יוסף
03.05.21

חחח, וביבי דואג למישהו חוץ מלעצמו, לחשבון הבנק שלו ושל שרה?! מכר אותנו תמורת צוללות. אתה חי בסרט. באיזה מקום נורמלי הבן דוד של המנהל הראשי של הארגון מקבל עמלה על העסקה הכי גדולה של רכש בארגון של המנהל הראשי? איך קוראים למצב כזה?!

16
יפית
03.05.21

ביבי מושחת והגיע הזמן ללכת למשפט, לוועדת חקירה על הר מירון

1
את
09.05.21

תחקרי את הרבנים שלך נשמה טהורה

2
איך
09.05.21

את נראית לי מושחת מלידה

3
את
09.05.21

פח זבל

4
איך
09.05.21

מושחתת

15
גל
03.05.21

מתי כבר תעיפו את ביבי? הוא פשוט גמור, עושה טעויות, לא מגיב בדרום לחמאס ולא ביהודה ושומרון. אפס בבטחון.