הרבה שאלות נשאלות לגבי האחראיים לאסון בהר במירון, בלילה שבין חמישי לשישי, שהוביל למותם של 45 בני אדם.

בבדיקה באתר משרד לשירותי דת, תחת קטגוריית "המקומות הקדושים", ישנה הפנייה לגאנט (תרשים ציר זמן) של "היערכות שנתית להילולת הרשב"י בל"ג בעומר". לפי האתר מדובר בעדכון מהתאריך 31.10.2017.

אותו תרשים, מסביר בפירוט מהו ציר הזמן להיערך לקראת אירועי ל"ג בעומר בהילולה בהר מירון, החל מסיכומים של אירוע שנתי הקודם ועד ההגעה לאירוע בשנה הבאה.

גופים רבים אחראיים לביצוע ההכנות לאירוע השנתי הכי גדול במדינת ישראל, אך בשורה התחתונה, לפי המסמך, משטרת ישראל היא זו שמעניקה את האישור החוקי קיום האירוע במתחם קבר הרשב"י במירון.

מתוך אתר המשרד לשירותי דת

במידה ותוקם ועדת חקירה, כל שלב בדרך צפוי להיבחן ותישאל השאלה:  האם הכול נעשה בצורה תקינה ואיפה היה להציף את הבעיות הצפויות?

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

פינוי הר מירון (דוברות המשטרה)

זה לוח הזמנים בהיערכות השנתית:

בחודשים יוני-יולי מתנהלים "דיונים פנימיים להפקת לקחים בגופים שהיו מעורבים באירוע האחרון שהתקיים", בנוסף גם מול הארגונים האזרחים כמו חסידויות והכנסות האורחים.

בחודשים אוגוסט-ספטמבר כבר מתחילים להיערך לשנה הבאה ע"י "האצלת סמכויות לביצוע סקרי סיכונים" בנושאים כמו תנועה, בטיחות והנדסה,  כאשר במידת הצורך יש הכנה משפטית להכנת מסמכי מכרזים לפרויקטים.

חודשים אוקטובר-נובמבר הם כבר שלב התנעת התהליך – כינוס ישיבות ראשוניות בהשתתפות גופי הביטחון וההצלה. המשטרה נדרשת להציג את הדרישות שלה לקיום האירוע.

בחודשי דצמבר אמור להיות מאושר התקציב עבור קיום האירוע ע"ב השנה הקודמת, בתוספת הדרישות של המשטרה. באחריות משרד האוצר לאשר את מסגרת התקציב.

חודשים ינואר-מרץ מושקעים בתכנון ההילולה, כולל בחירת ספקים והתקשרויות עם מהנדסי בטיחות, תנועה ותשתיות. כמו כן אמורות להתקיים פגישות עבודה של המעורבים באירוע: משטרה, משרד הבריאות, ועד מושב מירון, רשות העתיקות ועוד

חודשים אפריל-מאי שלב ביצוע העבודות: הקבלנים שנבחרו בונים את המתחם ומתאימים אותו לקליטת ההמונים המגיעים להילולה, זאת לפי הנחיות הבטיחות וההנדסה שנקבעו לפי "סקר הסיכונים".

בזמן זה גם מוקם החפ"ק (חדר פיקוד) שמאגד את כל הגורמים האחראים על השליטה והבקרה במתחם. קיום בדיקות ואישור תקינות העבודות שנעשו ע"י פקחים בתחומים הבאים: בודק חשמל, מפקח ביוב, מהנדסי תנועה ובטיחות ופקחי המועצה.

השלב האחרון והקריטי – כמה ימים לפני האירוע עצמו – שליחת כל האישורים הרלוונטיים למשטרה על מנת לקבל אישור לאירוע המוני כמתחייב בחוק ואישור רשמי של המשטרה לעריכת ההילולה.

מירון בליל האסון (צילום: דוד כהן/פלאש 90)