מפכ"ל המשטרה יעקב שבתאי התייחס הערב (מוצ"ש) לאסון בהר מירון בו נהרגו לפחות 45 בני אדם, והבהיר כי המשטרה תשתף פעולה עם כל הליך חקירה שיתבצע.

"לא אשקוט עד שיתבררו כל הנסיבות אשר הובילו לאסון זה. משטרת ישראל תחת פיקודי תשתף פעולה באופן מלא עם כל  גורם בדיקה שיקבע, בשקיפות מלאה" אמר המפכ"ל. "ברצוני להביע צער עמוק באבלן הכבד והנורא של משפחות ההרוגים, ולאחל רפואה שלמה לפצועים".

"כמו כן, ברצוני להביע את הערכתי המלאה למפקדים ולכלל הכוחות שפעלו ללא לאות באירוע, ועשו כל שביכולתם להציל חיים" הוסיף.

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

נתניהו במירון אחרי האסון (וידאו: עומר מירון/ לע"מ)

במקביל, השר לביטחון פנים אמיר אוחנה הגיב לאסון ואמר כי "אני אחראי, אך אחריות אין פירושה אשמה". לדבריו, האסון הזה קרה השנה, אבל יכול היה לקרות בכל שנה אחרת. אני מוכן לעמוד בפני כל בדיקה, ולהשיב על כל שאלה. אני רוצה לעשות זאת. נעשה הכול כדי שאסון כזה לא יישנה בישראל".