חדשות המגזר

מי עומד מאחורי המודעה שמשגעת את המגזר?

המודעה בה נראים נפתלי בנט ואיילת שקד, עם גדעון סער ויאיר לפיד, תחת הכותרת "ממשלת אחדות ישראלית", ממשיכה להעסיק את המגזר. אז מי עומד מאחוריה? תלוי את מי שואלים

המודעה המקורית
| המודעה המקורית צילום: המודעה המקורית

מי עומד מאחורי המודעה שרצה בשעות האחרונות ברשתות החברתיות, בה נראים בנט ושקד לצידם של יאיר לפיד וגדעון סער תחת הכותרת "ממשלת אחדות ישראלית"?

כזכור, המודעה החלה לרוץ אמש, וחבר הכנסת בצלאל סמוטריץ' כבר הספיק לערוך לה מספר תיקונים, עם זאת טרם ברור של מי היוזמה והאם היא מצדדת במהלך של בנט או שמא הועלתה כפרודיה.

לטענת פרשן חדשות 12, עמית סגל, מדובר במודעה שעוצבה ופורסמה על ידי קבוצה ציונית דתית ממושב נחושה, ואין לה קשר לנפתלי בנט או ליאיר לפיד.

סרטון מכירת החיסול של ימינה| צילום: סרטון "מכירת החיסול של ימינה"

מנגד, העיתונאי נדב אייל צייץ כי מדובר ביוזמה נגד בנט, ומי שחושב שזו מודעה מטעם 'ימינה' "מטומטם", כהגדרתו: "ברור לגמרי שזו מודעה נגד בנט".

לדברי אייל: "אפשר לראות את זה בתמונות הלא מחמיאות, בייחוד לפיד, בהגדרה ממשלת אחדות ישראלית והיעדר "יהודי". עבודה מרושלת שנועדה לפגוע בבנט. מה שמדהים הוא שמי שהזמין חושב שהציבור שזה מכוון אליו מטומטם", כתב.

אלא שעיתונאית גלובס, שירית אביטן, הרסה לאייל את החגיגה וכתבה בתגובה: "לא נעים להרוס תאוריה טובה עם עובדות. אבל בשיחה עם אחד מיוזמי המודעה מתברר שהעומדים מאחוריה הם אנשי ציונות דתית ביו"ש שתומכים בהקמת ממשלת בנט-לפיד. והתמונות הגרועות? סתם עניין של גרפיקה".

תגובות

24
15
צבי גלנט
29.04.21

רק אני רואה את הסימבוליקה המטורפת שבכל הקשור למפלגה הזו קשה לזהות מה בעד ומה נגד?!

14
מוישה
29.04.21

המעשה הראשון של ראש הממשלה בנט לשנות את שם המדינה מישראל לסינגפור . ואם זה לא יעבור אז בנט שיהגר לסינגפור .

13
יגור
29.04.21

בימינה יש בעד בנט בנט בנט זו האידאולוגיה בנטיזם