חדשות בעולם

מחשש לתבוסה: אבו מאזן מבטל את הבחירות ברשות

חודש לפני הבחירות ברשות הפלסטינית, אבו מאזן עסוק בלבטל אותן, מהחשש כי חמאס והגורמים הניצים בפת"ח ינחילו לו תבוסה. התירוץ לביטול יהיה המצב בירושלים, וההצעה החליפית היא ממשלת אחדות

מחמוד עבאס
מחמוד עבאס | צילום: (צילום: פלאש90)

השמחה על הבחירות ברשות הפלסטינית הייתה מוקדמת. אחרי 15 שנה ללא הליך דמוקרטי בשטחי הרשות ביו"ש ובעזה, אבו מאזן מבטל את הבחירות לפרלמנט שהיו מתוכננות לעוד כחודש.

אבו מאזן חושש כי כמו בבחירות 2006, גם הפעם ארגון חמאס יביס אותו. החשש הופך לממשי, כשבנוסף לחמאס גם האגף הניצי של הפת"ח, בראשות המחבל הכלוא מרואן ברגותי, לא מתיישר עם אבו מאזן והציג את הרשימה שלו לפרלמנט.

מאז ההכרזה על הבחירות, והסקרים שמראים תבוסה לאבו מאזן, מנסים ברשות לכבות את השריפה שהם הציתו. התירוץ בו הם משתמשים הוא המצב בירושלים. הפלסטינים 'הכניסו עז' בדמות דרישה להצבעה בשטחי ירושלים, הצעה לה מתנגדת ישראל. בתגובה הפלסטינים איימו כי בלי ירושלים, לא יהיו בחירות בכלל – מה שנתן להם אפשרות נוחה לבטל את הבחירות.

התפרעויות שער שכם
התפרעויות שער שכם| צילום: אמצעים לפיזור הפגנות באזור שער שכם (צילום: חיים גולדברג)

דיווחים בכלי התקשורת הפלסטינים מלמדים כי בעוד יומיים ייכנס אבו מאזן את כל הפלגים, כולל חמאס והג'יהאד האיסלאמי ויודיע על ביטול הבחירות באמתלה זו או אחרת, ככל הנראה המתיחות הביטחונית בירושלם.

כמו בישראל, יציעו ממשלת אחדות לאומית, של כל הפלגים, כפי שנעשה בעבר מספר פעמים, ממשלה שהחזיקה כמה חודשים עד שהתפרקה.

אגב, הדחיפות של ההכרזה על בחירות ברשות, נועדה לאותת לנשיא ארה"ב ג'ו ביידן על הדמוקרטיזציה של הפלסטינים, אך נראה כי הראש של ארה"ב לא נתון למזרח התיכון מה שמייתר את התהליך המסוכן מבחינת אבו מאזן.

סרוגים premium

המהדורה המובחרת!

הטבת השקה מיוחדת:

במקום 39 בחודש עכשיו ב 0

תגובות

4
4
יוני
26.04.21

ממשלת אחדות של אבו מאזן ולפיד? ממשלת אחדות של אבו מאזן ולפיד?