חדשות

לא בוצע יירוט; הטיל התפוצץ באוויר ונפל בנגב

תחקיר ראשוני של ירי הטיל לאזור הנגב מעלה כי לא הופעלו מערכות יירוט. הטיל שנורה מסוריה לעבר מטוס קרב ישראלי ברמת הגולן, התפוצץ באוויר ושרידיו נחתו בנגב. הכור בדימונה לא נפגע

לא בוצע יירוט; הטיל התפוצץ באוויר ונפל בנגב
צילום: (צילום ארכיון : חסן ג'די/פלאש90)

הותרו לפרסום פרטים נוספים על ירי הטיל לנגב הלילה. טיל הנ"מ שירו הסורים לעבר מטוס קרב ברמת הגולן, לא יורט על ידי מערכות כיפת ברזל או קלע דוד, אלא התפוצץ באוויר, וחלקיו נפלו במרחב הנגב.

תחקור ראשוני של האירוע, עולה כי טיל הקרקע-אוויר נורה משטח סוריה לשטח ישראל, אך לא הופעלו מערכות היירוט.

בסרוגים פרסמנו כי לילה חריג בסוריה, גרם למתיחות בשלוש גזרות לפחות. בסמוך לשעה 1:45 בלילה נשמעה אזעקת צבע אדום באזור הפזורה הבדואית בנגב, מדרום לבאר שבע. קצת לפני כן נשמע פיצוץ עז בירושלים.

עדיין לא ברור האם יש קשר בין האירועים.

בתחילה היה חשש כי מדובר בירי סורי לעבר הכור בדימונה, אך הממצאים הראשונים מעלים כי מדובר בטיל קרקע אוויר שהחטיא ולא בטיל קרקע-קרקע. אין דיווח על נפגעים ישראלים או נזק באירוע.

מאוחר יותר עדכן דובר צהל תת אלוף הדי זילברמן כי מדובר בטיל נ"מ סורי שהחטיא מטוסים ברמת הגולן ונחת בבאר שבע: ״בוצע ירי טיל קרקע אוויר מסוריה שנפל בנגב באזור הפזורה הבדואית. אין כאן ירי מכוון לנקודה כזו או אחרת. הסורים ירו אותו על מטוסי חיל האוויר בגולן הסורי. בתגובה צה״ל תקף את הסוללה שביצעה את הירי ובנוסף סוללות טילי קרקע אוויר נוספות. מדובר בזליגה של טיל קרקע אוויר״.

חדשות סרוגים

מדובר בסוללת טילי SA5 סוריים מתוצרת רוסיה. לפני כשלוש שנים, הפיל טיל כזה מטוס קרב של צה"ל, וגם אז נחתו כמה טילים שהחטיאו בבקעת הירדן.

עד כה לא נמסר מה סיבת הפיצוץ שנשמע בירושלים.

תגובות

2
2
יואל שתולי
23.04.21

כבר כמה פעמים שלא מצליחים ליירט את הטיל הזה מדובר בכשל של מערכות ההגנה קלע דויד שרביט קסמים שמיועדות לנטרל טילים לטווחים בינוניים

1
צביק'ה
22.04.21

דובר צה'ל