אתר הבית של המגזר הדתי
דואר אדום
זמני היום

מתכון היסטורי: כך תכינו את העוגיות של ז'בוטינסקי

בארכיון מכון ז'בוטינסקי אותר פנקס רשימות שבו נכתבו מתכונים שרעייתו יוענה אהבה להכין לבני משפחתה. לאחר שתורגמו מרוסית, צוות המכון אפה את עוגיות השוקולד שתוארו - וכעת מביא לכם את המתכון ההיסטורי

מתכון היסטורי: כך תכינו את העוגיות של ז'בוטינסקי
  (צילום: מכון ז'בוטינסקי)

לאחרונה אותרו בארכיון מכון ז'בוטינסקי פנקס רשימות אישי של רעייתו של זאב ז'בוטינסקי, יוענה, ובו גם מתכונים שאהבה להכין לבני משפחתה. המתכונים נכתבו ברוסית אך במאמץ משותף של צוות המוזיאון והארכיון, אחד המתכונים תורגם לעברית והסתבר שמדובר במתכון לעוגיות השוקולד צ'יפס המיוחדות של יוענה אותם הכינה לבני משפחתה וביניהם גם זאב ז'בוטינסקי.

בנות השירות של מוזיאון ז'בוטינסקי החליטו לא להסתפק במסמך אלא ליישם ויזמו הכנת עוגיות לצוות העובדים. התוצאה הייתה מצויינת והייתה בבחינת התכתבות וחיבור מעניין בין החומר הארכיוני והמטבח של בית ז'בוטינסקי למכון ז'בוטינסקי בישראל 2021. יצויין שבין המתכונים היו גם מתכונים לפשטידות ומרקים.

המתכון המקורי (צילום: מכון ז'בוטינסקי)

לקראת שבת, מפורסם המתכון כדי שכל מי שירצה יוכל להתחבר לטעמי המטבח של משפחת ז'בוטינסקי.

תרגום המתכון:

עוגיות קטנות:

– 4 ביצים
– 4 כפות שמן
– כוס סוכר
– 100 גרם תאנים
– 100 גרם צימוקים
– 100 גרם אגוזים
– תמצית וניל
– אבקת אפייה

את ארבעת החלמונים לערבב עם הסוכר. בשלבים, להוסיף את השמן תוך כדי הערבוב. להוסיף לבלילה תאנים, צימוקים ואגוזים, ואז להוסיף קמח לפי צורך. ליצור מהבצק צורות של נקניקייה, למרוח מעל הבצק חלמונים ולהכניס לתנור. ברגע שהבצק מוכן, להוציא מהתנור ולחתוך לחתיכות קטנות כשהבצק עוד חם.

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו