חדשות

הטיעון של נתניהו ששכנע את פייזר לחסן את ישראל

ראש הממשלה בנימין נתניהו הציג למנכ"ל 'פייזר' מספר יתרונות הקיימים בישראל, אך בפייזר השיבו כי אלה קיימים גם באסטוניה. אז שלף נתניהו טיעון מנצח שהכריע את הכף

הטיעון של נתניהו ששכנע את פייזר לחסן את ישראל
צילום: (צילום: מארק ישראל סאלם/ פלאש90)

שלושה חודשים אחרי רכש החיסונים הראשון של ישראל מחברת 'פייזר', נחשפים פרטים נוספים מהשיחות בין ראש הממשלה בנימין נתניהו, למנכ"ל פייזר אלברט בורלא במהלכן שכנע נתניהו את בורלא מדוע ישראל היא המדינה המתאימה ביותר להתחיל במבצע החיסונים נגד הקורונה.

על פי הדיווח הבוקר (רביעי) בעיתון 'ישראל היום', בחלק מ- 30 השיחות שניהל נתניהו עם בורלא, השתתף גם שגריר ישראל בארה"ב, רון דרמר, שלאחרונה סיים את תפקידו.

דרמר קיים שיחות נוספות עם בורלא, כדי לשכנע אותו לבחור בישראל כ"מדינת ניסוי". בשיחות הועלו כמה נימוקים מרכזיים מדוע ישראל היא המתאימה ביותר מכל מדינות העולם לחסן בה את כלל האוכלוסיה לפני שאר העולם.

נתניהו חיסון קורונה
נתניהו חיסון קורונה| צילום: נתניהו מתחסן לקורונה (צילום: לע"מ)

נתניהו ודרמר ציינו בין היתר כי בישראל יש מערכת מידע ממוחשבת עם ההיסטוריה הרפואית של כלל האזרחים 30 שנה לאחור. עוד הם הדגישו את הפריסה המצוינת של קופות החולים כבעלות יכולת לבצע את תהליך החיסונים במהירות וביעילות, כפי שאכן קרה.

מרכיב משמעותי מאוד היה היותה של ישראל מדינה קטנה, אך לא קטנה מדי, כך שתוכל להיות מעין "מדינת מעבדה" עבור שאר העולם.

נציגי פייזר הודו כי אכן מדובר בנתונים משמעותיים, אך באלה עומדת גם מדינת אסטוניה שגם היא מדינה קטנה עם פריסה רפואית טובה ובעלת נתונים ממוחשבים על ההיסטוריה הרפואית של האוכלוסייה.

בשלב הזה העלו נתניהו ודרמר שני טיעונים מנצחים שהכריעו את הכף לטובת ישראל: הם הדגישו שישראל מנוסה מאוד במצבי חירום, ולכן תוכל להגיב במהירות ובגמישות לכל מצב שעשוי להתפתח אם מבצע החיסונים ייתקל בבעיה.

אך הנקודה שבאמת שכנעה את פייזר להתחיל את מבצע החיסונים הייתה גיוון האוכלוסיה בישראל. על פי הדיווח, נתניהו אמר למנכ"ל פייזר אלברט בורלא כי "יש לך כאן אוכלוסייה שהמוצא שלה מ-100 מדינות שונות בעולם. במקרה של תגובה שלילית כלשהי לחיסון, יהיה מידע רפואי רב ומדויק על הקשר, ככל שיהיה, בין המוצא להשפעות החיסון".

מקורות יודעי דבר אמרו ל"ישראל היום" כי הטיעון הזה שכנע את בורלא להמליץ בפני מועצת המנהלים של פייזר על ישראל, כמדינה שתחוסן לפני שאר העולם, זאת בנוסף ללחץ האדיר שהפעיל נתניהו על בורלא במשך תקופה ארוכה.

תגובות

50
30
רון
21.04.21

נתניהו מספר 1 תאכלו את הלב אין לו מתחרים

1
עמי
21.04.21

בפשע

29
אביהו
21.04.21

זו לא עיתנואות זו כתבת יחצ הרי פרייזר לא היו צריכים את ביבי ואדלשטיין בשביל הטיעון הזה.... לפרייזר יש קשרים של שנים עם מנהלי קופות החולים ובתי החולים של ישראל והם מזמן מודעים למערכת הזו. וזה מה שמנכל פייזר אמר בכל הראיונות שנתן בתקשורת הזרה. זו לא כתבה עיתונאית אלא העתק-הדבק מהודעת יחצנות שנשלחה לכם.

1
אני אני אני ואני.
21.04.21

וכמובן שכחו לציין את חלקה בניטה אלקון ביטנר מנכלית פייזר, בהבאת החיסונים לארץ

28
מישהו מ 120 הבבונים
21.04.21

האם בדקו התביעה הנזיקית מול פייזר במיליארדים? יש מידע באינטרנט על תביעה נזיקית של םייזר,מישהו בדק מה מהות התביעה?זה יתן לציבור מידע מי החברה,ומה המוניטין שלה?

1
אבי
21.04.21

כן. ניגריה תבעה את פייזר על 6.95 מליארד דולר בשל חיסון ניסיוני נגד קרום המוח שניתן לילדים וגרם למוות. מאז, ניגריה לא סומכת על פייזר. ומאז פייזר ממשיכה לייצר חיסונים אך לא מוכנה לקחת אחריות על נזקים. כל מי שהתחסן אין לו ביטוח. אגב, גם חברות הביטוח לא יוכלו לשלם לכם על נזק לניסוי רפואי. זה כתוב במפורש.