יו"ר רע"ם ח"כ מנסור עבאס, אמר היום (שני), בכנסת כי אינו שולל ממשלה בראשות נפתלי בנט. במענה לשאילה האם יתמוך בבנט לראשות הממשלה, אמר עבאס כי "כל האופציות על השולחן".
עבאס התייחס גם לנושא הבחירה הישירה שמקדם יו"ר ש"ס השר אריה דרעי, גם את היוזמה הזו לא שלל יו"ר רע"מ ואמר: "אנו ברע"מ בוחנים את החוק והשלכותיו ועמדתנו תקבע סופית לפי טובתיה של החברה הערבית".
כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .
בהתייחסו לתוצאות הבחירות ולכך שיש מפלגות שלא מוכנות לשבת איתו, כפי שאומרת הציונות הדתית, אמר עבאס: "מאז תחילת מערכת הבחירות הצליחה רע"מ להשיג את היעד שהציגה לעצמה ולהיות בלב המפה הפוליטית במרכז תוך שהיא שמה את בעיות האזרח בחברה הערבית במרכזה. חלק מהמפלגות מקבלות את רע"ם, חלק קטן ושולי עדיין נמצא במקום של לפסול את האחר".
עבאס הוסיף כי "רע"מ מותקפת לאחרונה על ידי גורמים שאומרים שהיא תומכת טרור אנחנו עומדים איתנים מול שיח מסיט ומפלג זה אין מקום לשיח כזה ב2021. אנו מבקשים מכל אזרחי המדינה לגנות שיח זה אנחנו לא מתכוונים לקחת חלק בשיח זה".

מוקדם יותר, בישיבת סיעת תקווה חדשה היום (שני), פתח יו"ר המפלגה ח"כ גדעון סער ואמר: "עמדתנו לא השתנתה – יש שתי חלופות להקמת ממשלה: אחת- ממשלת ימין בראשות מועמד אחר. אפשר להקים זאת בקלות ובמהירות. שנייה: ממשלה פריטטית שתאפשר לתקווה חדשה לעמוד על העקרונות שלה".
לדבריו, הממשלה הפריטטית עדיפה על בחירות נוספות – הן ישירות והן בחירות כלליות לכנסת בפעם החמישית.
סער אמר כי הוא מתנגד להצעה שהציג יו"ר ש"ס אריה דרעי של בחירות ישירות לראשות הממשלה בלבד, ואמר: "לא נכון לשנות את כללי המשחק באמצע המשחק".

מה דעתך בנושא?
5 תגובות
0 דיונים
ריקי
אולי ממשלה ברשות עבאס כולם יהיו מרוצים במיוחד לפיד
08:59 20.04.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אני
אם לא פסל את ביבי - מדוע שיפסול את בנט?...
23:18 19.04.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אני
מה שטוב לביביסטים טוב גם לאחרים. חלאס עם הצביעות!
22:50 19.04.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
בניה
לאן הדרדרה מדינת היהודים שאנו מחכים למוצא פיו של האחים המוסלמים
17:00 19.04.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
כרמי
עצם זה שבנט לא מתנער אחרי הימים האחרוניםבושה למדינה
16:08 19.04.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר