לקראת יום הזיכרון, ח"כ אופיר סופר, שנפצע בקרב בשכם בשנת 1996 והוכר בעצמו כנכה צה"ל, בשיח על היחס כלפי פצועי צה"ל, הלומי קרב ונפגעי פוסט-טראומה, הצורך בהכרה באותם נפגעים "שקופים" והטיפול הנכון של משרד הביטחון כלפיהם.
(הריאיון התקיים לפני המקרה הקשה של איציק סעידיאן, הלום הקרב שהצית עצמו אתמול)
כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .
למרות הפציעה אומר ח"כ סופר שאסור שהאובדן יוריד את המורל הלאומי: "בסוף הרוח היא זו שמנצחת. צריך לדבר גם על זה ביום הזיכרון, אני נותן המון חשיבות להיבטים החינוכיים, על למידה אודות אירועי מורשת קרב. זה היה חשוב לי כילד ודעתי זה נכון לכל נער ישראלי שמתבגר ומתגייס אחר כך: זה כן לזכור ולכאוב את הכאב של הנופלים, שאולי רוב השנה שייך למשפחות השכולות, אך הוא משותף לכולנו"
סופר משתף באירוע שגרם לו להכיר בכך שהוא סובל בפוסט-טראומה: "באירוע בשנת 2003, כסמג"ד בשכם, זה הפעם הראשונה שאני קורא "לילד בשמו", בזמן שאני מחלץ פצועים מקבר יוסף. זה אירוע שגרם לי להגדיר בצורה יותר ברורה את הצורך לטפל בעצמי."
לגבי השינוי החברתי בהכרה באותם נפגעים, הוא אומר: "אני חושב שאנחנו עוברים תהליך ארוך שנים, של הכרה שיש בינינו אנשים שנושאים כאב. זה תהליך של הכרה וטיפול ואני מקווה שנמשיך לפעול בנושא להביא לתוצאות טובות יותר בתהליך השיקום של הנפגעים".
"כשרואים נכה צה"ל קטוע רגל, רץ מרתון, מבינים מה קורה. כשרואים נפגע פוסט-טראומה שמשתקם, אנחנו יכולים לחשוב שמא הוא לא נפגע באמת. אבל בסוף, הוא לומד ללכת, והוא שם לעצמו "קביים" מופשטים, רוחניים, שיעזרו לו להתמודד עם הקשיים"
בשנה האחרונה, עמד ח"כ סופר בראשות ועדת משנה מיוחדת לטיפול בנפגעי הלומי קרב בכנסת. לדבריו יש עוד עבודה רבה של משרד הביטחון: "אני חושב שמודעות זה אחד הדברים הכי חשובים שיש – זה יוצר מודעות גם בקרב מפקדים, גם בקרב צה"ל ובאגף השיקום במשרד הביטחון. אני חושב שאגף השיקום צריך לשים כדגל את תהליך השיקום ולא תהליך מתן הזכויות. כשזה יהיה הגישה, נראה יותר פתיחות ותהליך נכון יותר"
"כמו הרבה סוגיות, כששמים אותם על השולחן ופותחים אותם בצורה נכונה, בלי להרוס או להחריב, זה חלק מהטיפול"

מה דעתך בנושא?
3 תגובות
0 דיונים
יוסי חנש
דווקא ביום הזה סרוגים וגם אתמול ושלשום שום מילה על המשפט והעדות נגד האזרח החתיאר בנימין נתניהו. כל זה נרשם סרוגים ולכל הפחות מעלה תהיות
13:11 13.04.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
הוא רק התאבד לא נהרג
בושה בושה בושה
12:30 13.04.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אני 2/ אורה טלר
מכבדת וכואבת את כאבך; אך בראש וראשונה תפנה שאלות לראש הממשלה: שממשיך בהסתה: היית צריך לראות את פניו החיוורות של בעלי שיש לו...
מכבדת וכואבת את כאבך; אך בראש וראשונה תפנה שאלות לראש הממשלה: שממשיך בהסתה: היית צריך לראות את פניו החיוורות של בעלי שיש לו צלקות נפשיות מאז שנלחם ביום כיפור ובלבנון הראשונה; ( הוא לא שוכח את ההרוגים והפצועים שפינה מהחווה הסינית). זו היתה אכזריות כאשר פעילי ליכוד בחולון קוראים לו בוגד ושילך לעזה: רק בגלל שהוא חפץ בהנהגה ישרה. היית צריך לראות את פניי כששמעתי את ההתלהמות; כמו שאימי ומשפחתי שמעו רב מרצחים בטבח בצפת; ואת הארס על ילדיי, בינהם חובש פלוגתי ששירת בעמוד ענן וצוק איתן. ולתפארת מדינת ישראל!!!
המשך 11:54 13.04.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר