חדשות

ילכו עם נתניהו? איילת שקד בהתבטאות מפתיעה. צפו

חברת הכנסת איילת שקד, הגיעה לבית הנשיא והמליצה על נפתלי בנט להרכיב את הממשלה הבאה. במהלך דבריה שחררה שקד התבטאות מפתיעה שעשויה להשפיע אל הרכב הממשלה הבאה

(גילי יערי/פלאש 90)

הפלונטר הפוליטי.

היום בבוקר (שני) החל מצעד ההמלצות בבית הנשיא, במהלכו מבקשים נציגי הסיעות השונות מנשיא המדינה ראובן ריבלין, להטיל את הרכבת הממשלה על המועמד המועדף עליהם.

בניגוד לשנים קודמות, בשל הפלונטר הפוליטי והרצון למנוע בחירות חמישיות, שואל ריבלין את חברי הכנסת שאלות שלא נשאלו בעבר, כגון: מי הוא המועמד הנוסף מבחינתם ועם מי לא יהיו מוכנים לשבת בממשלה.

שקד אצל הנשיא
שקד אצל הנשיא| צילום: איילת שקד בסבב המלצות אצל הנשיא (צילום: מתוך חשבון הטלגרם של עמית סגל)

לפי שעה אין הפתעות מיוחדות, ובעוד גוש הימין כולו מגובש סביב ראש הממשלה בנימין נתניהו, בגוש המפלגות המתנגדות לנתניהו לא הצליחו להגיע למועמד מוסכם. מפלגת ימינה המליצה על נפתלי בנט, בעוד יש עתיד המליצה על יאיר לפיד.

במהלך ההתייעצות אצל הנשיא, שחררה איילת שקד התבטאות שעשויה להיות מרחיקת לכת, בעיקר בכל הנוגע לסיכויים של יאיר לפיד לגבש סביבו קואליציה.

לאחר ששקד ומתן כהנא אמרו לנשיא כי המועמד שלהם להרכבת הממשלה הוא נפתלי בנט, שאל אותם הנשיא במי הם יתמכו אם בנט לא יקבל את מלאכת הרכבת הממשלה.

תשובתה של שקד נחשבת לדרמטית, בעיקר בשל השיח של מפלגת 'ימינה' בשבועות האחרונים. שקד השיבה לריבלין כי "אנחנו לא רוצים להתייחס לזה. אנחנו רק רוצים לומר את מה שאמרנו לאורך כל מערכת הבחירות; אנחנו מפלגת ימין וראש הממשלה צריך להיות איש ימין".

דבריה של שקד כוונו בעיקר ליאיר לפיד, והמשמעות שלהם היא שבכל תרחיש אין בכוונתה של ימינה להמליץ על יו להרכיב את הממשלה גם אם מי מהמועמדים ייכשל בכך.

סרוגים premium

המהדורה המובחרת!

הטבת השקה מיוחדת:

במקום 39 בחודש עכשיו ב 0

63
יאיר
05.04.21

תסמונת המפלגה המוכה רוצים להמשיך לחטוף מנתניהו

הצטרפו אלינו