בעוד בליכוד מנסים לצייר את מפלגת הציונות הדתית כמי שמונעת הקמת ממשלה בראשות בנימין נתניהו – בגלל סירובם להיתמך ברע"ם – הבוקר (ראשון) צץ מכשול נוסף לנתניהו בדמות חבר הכנסת יצחק פינדרוס מיהדות התורה.

בראיון שהעניק לרדיו 'קול ברמה', הביע פינדרוס התנגדות לממשלה שתישען על מנסור עבאס: "זה לא מצב אידיאלי ולא נורמלי להסתמך על מפלגה שתומכת בטרור", אמר פינדרוס.

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

פינדרוס באולפן סרוגים. ארכיון

לדבריו: "השאלה של הישענות על עבאס עוד לא עלתה ועוד לא הייתה הכרעה של גדולי ישראל. כשהיא תהיה שאלה מעשית ולא היפותטית, נעלה לגדולי ישראל, אבל אנחנו צריכים לעשות הכל כדי שהיא לא תהיה שאלה מעשית".

פינדרוס הפנה אצבע לעברו של סער ואמר כי הפתרון נמצא אצלו: "יש בכנסת 65 ח"כים שמסכימים פחות או יותר על אותם דברים שקשורים לדת ומדינה וביהמ״ש העליון. לא רק לסמוטריץ' לא נוח עם ממשלה בתמיכת רע"מ, גם לנו ולליכוד לא נח, יכול להיות שהפתרון נמצא אצל סער ולא אצל עבאס".

גם יו"ר עוצמה יהודית, איתמר בן גביר, חזר הבוקר על התנגדותו למשלה בתמיכת רע"מ וקרא לסער לחבור לממשלת נתניהו: "אני קורא לגדעון סער – זו הדרך היחידה לדעתי להקים ממשלה. קיבלנו 65 מנדטים של ימין מלא מלא. סער הלך לציבור ונכון, אמר לו שלא ישב עם ביבי, אבל גם שלא ישב עם המשותפת ולא יסתמך על מרצ".

בראיון ל-103FM אמר בן גביר: "אני לא רוצה לבגוד בציבור ששלח אותי לכנסת, אני רוצה להסתכל לחיילים המתוקים שלנו בעיניים ולומר להם: לא איתי תהיה קואליציה שנשענת במישהו שחושב שזה לגיטימי לפגוע בחיילים. אין דבר כזה, לא יקום ולא יהיה".