עו"ד דפנה הולץ לכנר פנתה היום (חמישי) בשם קבוצת 'מבצר הדמוקרטיה' ליועץ המשפטי לממשלה, אביחי מנדלבליט, בכדי שייתן חוות דעת משפטית לקראת הליך הטלת המנדט להרכבת הממשלה על ידי הנשיא.
הסוגיה הראשונה אליה מנדלבליט נדרש להתייחס, היא האם 'בסיבוב הראשון' של הטלת הרכבת ממשלת ישראל ה-36, הדין מתיר להטיל את ההרכבה על "נאשם בעבירות חמורות של שחיתות שלטונית שנעברו בעת שכיהן כראש ממשלה".

בנוסף, מנדלבליט נדרש לחוות את דעתו על שיקול דעתו של הנשיא, בכך שהתבקש לקבוע באיזה אופן על נשיא המדינה לכלול סוגיה זו וללבן אותה בעת ביצוע הליך ההיוועצות שלו עם נציגי הסיעות בכנסת, וזאת לצורך בחינת כלל האפשרויות העומדות בפניו.
לטענת הולץ לכנר, העיסוק בשתי הסוגיות המדוברות נצרך משלוש סיבות. הראשונה היא שבפסק הדין של 11 השופטים שהתיר את הכהונה "הודגש שהדבר מתייחס ״לסיבוב השלישי״ בלבד, בו לנשיא לא נותר כל שיקול דעת, בשונה לחלוטין מהמצב ״בסיבוב הראשון״ הנוכחי בו על הנשיא לשקול את כלל השיקולים כבדי המשקל הקשורים לליבת ערכי היסוד של שיטת המשפט".
בנוסף, יש לבחון את הסוגיות "לאור ההפרות הבוטות של נתניהו את הסדר ניגוד העניינים המחייב שקבע היועץ המשפטי לממשלה בעניינו".
לבסוף, הולץ לכנר טוענת כי יש לבחון את הדברים "לאור העובדה שבשבוע הבא יפתח שלב ההוכחות במשפטו הפלילי, על כל הקושי הפיזי והמנטלי הכרוך בדבר לתפקוד ראש ממשלה".
תגובות
טרחנים. אוי טרחנים. פ
כידוע המן הרשע היה היועץ המשפטי של שושן גם המן-דלבליט יועץ משפטי.
מי צריך ממשלה? שהיועץ ינהל את המדינה
מבצר הדמוקרטיה.איזה תואר אדיר לקחו להם האנשים הנחמדים שללא הם היינו דיקטטורה.אז,תרגעו אנחנו דמוקרטיה עם ביבי וללא ביבי.אין אנו חבים לכם ולדומיכם את היותינו דמוקרטיה.הנשיא מימים ימימה נותן את המנדט לראש הסיעה הגדולה ביותר כך היה וכך אולי יהיה.למה אולי כי יתכן ונשיאנו נגוע ויש לו אהבה ושנאה לאנשים כאלה ואחרים.אני מניח שאם הנשיא יחרוג מנוהג זה מבצר הדמוקרטיה לא יפצה פה.אך אם הוא ינהג יל פי המקובל ,שומו שמים.על כן חדל צביעות מה שהיה הוא מה שצריך להיות