בדרך לחידוש הסכם הגרעין? באתר "פוליטיקו" דיווחו הלילה (שלישי) כי ממשל ארה"ב מגבש בימים אלו הצעה חדשה לאיראן, שתכלול הקלה מסוימת בסנקציות האמריקאיות תמורת חידוש השיחות על הסכם הגרעין. מנגד, בטהרן דיווחו כי איראן לא תפסיק את העשרת האורניום עד שכל הסנקציות יוסרו לחלוטין.

לפי הדיווח, ממשל ביידן יציע לטהרן לעצור חלק מפעילותה הגרעינית, כמו המשך עבודה על צנטריפוגות מתקדמות והעשרת אורניום לרמה של 20%, בתמורה להקלה מסוימת בסנקציות הכלכליות. גורמים המעורבים בפרטים אמרו כי "יותר מכל, ההצעה הזו היא נסיון להביא לשיחה" בין ארה"ב לאיראן.

הגורמים בשתי המדינות ציינו כי הם מודעים לכך שאם לא תתרחש פריצת דרך בשבועות הקרובים, סביר להניח כי לא תהיה התקדמות עד ספטמבר לפחות – אם בכלל ניתן יהיה להציל את העסקה. האזהרות באות על רקע הלחץ האיראני להצטרף שוב לעסקה הקיימת משנת 2015, בעוד שביידן מעוניין לנהל מו"מ על הסכם משופר.

בכיר בממשל ביידן סירב להגיב לדיווח ולדון בפרטי השיחות הדיפלומטיות, אך אמר כי "היינו ברורים לגבי כך שאנו מוכנים לפעול למען חזרה הדדית להסכם הגרעין". לדבריו, "היינו גלווים גם לגבי העובדה שאנו משוחחים עם השותפים הבינלאומיים שלנו על הדרך הטובה ביותר להשיג זאת, כולל באמצעות סדרה של צעדים ראשוניים והדדיים. בדקנו אפשרויות לעשות זאת, כולל בשיחות עקיפות באמצעות השותפים האירופאים שלנו".