ליכודניקים ישר מתרעמים על הניסיון לבחוש במפלגה שלהם, שם התקיימו פריימריז, ונתניהו ניצח בגדול את סער כיו"ר הליכוד. אבל אותם ליכודניקים מנסים עכשיו לטהר את מנסור עבאס וללחוץ את סמוטריץ' ואחרים להסכים להיתמך בו. כי מה עדיף בחירות חמישיות? או ממשלה לא לאומית?
שלא תבינו לא נכון, תהליך ישראליזציה שעוברים חלקים במגזר הערבי, הם נהדרים. הם היו גם אשתקד, במערכת הבחירות האחרונה, אז הליכוד הוביל קמפיין סוער נגד הישענות על המשותפת. יאיר נתניהו בנו של ראש הממשלה הזכיר שרע"מ היא תנועה של האחים המוסלמים – אחות של חמאס, זה יאיר לא אני.
היו אלה האוזר והנדל, שלא הסכימו להישען על האצבעות שלהם גם מבחוץ, והרסו למה שנקרא כרגע "גוש השינוי", את החלום המיוחל להגיע לשלטון עם הרוב ההפכפך שהשיגו.
אז לשבת עם מנסור עבאס כתרגיל רמיה, זו האופציה שמתחילים לטפטף מצד גורמים בליכוד, או כאלו המקורבים לנתניהו. למה רמיה? כי אצל ליכודניקים, או מקורבי נתניהו ליתר דיוק, הערכים מתחילים להראות יותר ויותר כמו אותה בדיחה נושנה על שני הביריונים שרצו להרביץ לאותו מסכן, והחליטו שאם הוא יעבור עם כובע נרביץ בגלל ששיש לו כובע ואם הוא יהיה בלי כובע נרביץ לו כי הוא ללא כובע. רק שאצלם המטרה היא לא להרביץ חלילה, אלא להשאיר את נתניהו בשלטון. יעלה כמה שיעלה. האמירות, האמיתות והערכים בדרך לשם הם לא פקטור בכלל.
אבל אם יחליטו בכירי הליכוד, שככה אי אפשר, ולתוצאה יותר טובה אי אפשר להגיע במערכת בחירות חמישית, לאחר שנתניהו אחרי מבצע חיסונים חסר תקדים, הסכמי שלום ושאר ירקות – לא מצליח להשיג רוב בפעם הרביעית כבר, משהו חייב להשתנות.
אם ניקח את יולי אדלשטיין, כדוגמה, מי שזכה במרב הקולות בליכוד, בפריימריז לרשימה, האיש שכיהן כעת כשר הבריאות ולפני כן ייצג ממלכתיות בתפקידו כיו"ר הכנסת, שימש גם כשר הקליטה – יכול להביא לממשלת ימין מלא מלא, כפי השליכוד הבטיח. (נכון בשוליים השמאליים יהיה מי שיטרח להזכיר לו את ההתפטרות מתפקיד יו"ר הכנסת – האופציה היחידה שמצא לנכון בצב בו נלכד)
תחת אדלשטיין יוכלו לשבת בנט, סער, סמוטריץ' והחרדים, אם ירצו, ואפילו בעת כזו כדאי להביא את גנץ ואפילו לנסות להגיע להבנות שגם לפיד וגם החרדים יישבו באותה ממשלה. כי כדאי מאוד ממשלת אחדות רחבה.
ממשלה כזו תוכל להתחיל לטפל באתגרים שיש למדינת ישראל, בשותפות גדולה יותר. לנתניהו כבר הצעתי מזמן שיש להעניק חנינה ולשחרר אותו מלהחליק אותנו בפלונטר המתמשך הזה. זו גם תהיה הכרת טובה למה שנתן למדינת ישראל. לראות אותו אסור בנחושתיים לא יועיל לאיש, בשסע החמור הזה שיש סביב דמותו.
נכון זה לא יהיה קל, בעיקר בגלל היריבים הרבים על תפקיד יורשו של נתניהו גם בליכוד. אפשר להתנות את זה במועד נקוב לפריימריז בליכוד. או אולי כממשלת מעבר לבחירות בעוד כשנה, או כל פתרון יצירתי יותר מאשר הפלונטר הזה שרק הולך וגואה מבחירות לבחירות.

מה דעתך בנושא?
11 תגובות
1 דיונים
אובססיה
האובססיה של ביבית לראשות הממשלה היא חולנית ומסוכנת
08:39 26.03.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
מנשה אירני
בתור ימני שבוחר מגיל 18 מחל וכעת ליכוד לא אמחל אם הליכוד יכשיר את השרץ צודק לגמרי אור אני מאוד אוהב ומעריך את נתניהו שעשה רבות למדינה נכון ומאמין בכל...
בתור ימני שבוחר מגיל 18 מחל וכעת ליכוד לא אמחל אם הליכוד יכשיר את השרץ צודק לגמרי אור אני מאוד אוהב ומעריך את נתניהו שעשה רבות למדינה נכון ומאמין בכל ליבי שהוא יצא זכאי אבל במצב שנוצר היתי מצפה ממנהיג גדול שיקום ויגיד ארץ ישראל חשובה יותר ממני
המשך 21:08 25.03.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
שלומי
אחלה בדיחה ... תשאר, יש בסוף פופקורן וזיקוקים :):)
20:45 25.03.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אבי
זה בהחלט הפתרון הטוב ביותר אבל הוא לא יקרה בחיים. אנשים צריכים להבין שלא נשאר כלום ממפלגת הליכוד במצב הנוכחי. יש רק את ביבי, וכל השאר לא מעניין
20:33 25.03.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
יוסף בעל החלומות
מיליון איש חושבים שנתניהו מנהיג מעולה ולא חושבים שיולי יכול לכהן בתפקיד הזה טוב כמו נתניהו, ולכן כל תרגיל להדיח את נתניהו הוא אנטי דמוקרטי ומטופש, סתם ניסיון ללקק לשמאל
19:49 25.03.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
ינון
אור,קודם העבר את הצעתך למיליון מצביעי הליכוד-נתניהו ומצביעי הגוש התומך בנתניהו להסכמתם לחזור מבחירתם.
19:42 25.03.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
גל
בית שני נחרב בגלל רבנים כמו רבי עקיבא המהולל שדחפו למרד . והתוצאות ידועות . לא למדו כלום מהעבר . היום עושים בנט וסמוטריץ אותו הדבר בדיוק .
19:17 25.03.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
דרור
בתגובה ל: גל
דביל שכמוך. מי אתה שתפוט את רבי עקיבא ? אולי גם חשמואים עשו טעות שיצאו למלחמה והיה עדיף להתבולל בשקט ? יש בעל הבית שמחליט. גם אם עושים הכל נכון לא תמיד מצליחם באותו רגע. אם לא היו מורדים הינו נמחקים. זה המצב.
20:27 25.03.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
..
רבי עקיבא תמך במרד בר כוכבא , 70 שנה אחרי החורבן.... כדאי ללמוד את העובדות מההיסטוריה לפני שמגיבים.
15:42 26.03.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
א אידישע קאפ
רוב מצביעי הליכוד הם מצביעי נתניהו ולכן הפיתרון הזה הוא שטוטי ולא יחזיק זמן
19:02 25.03.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אוריאל
מדינה עם פרקליטות ומערכת משפט מושחתים, תפירות תיקים וטיוחי תיקים משיקולים פוליטיים. אולי באמת אין לנו זכות להקים מדינה. אולי עדיף שנמשיך לסבול בגלות ונחזור שם לשפיות מוסרית.
18:58 25.03.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר