מערכת הבחירות מגיע ליומה הגדול, כשבפעם הרביעית יצאו 6,578,084 בעלי זכות הצבעה. מדובר בגידול של כמעט 125 אלף בוחרים מבחירות 2020.
הקלפיות נפתחו מהשעה 07:00 בבוקר ועד 22:00 בערב ואילו בבתי חולים, בבתי סוהר וביישובים קטנים ההצבעה פתוחה מהשעה 8:00 בבוקר ועוד 20:00 בערב.
המצביעים יגיעו לכמעט 15,000 קלפיות הפזורות ברחבי הארץ בכדי לממש שוב את זכותם הדמוקרטית, כשהשנה גדל מספר הקלפיות מיותר מ-4,000.
הסיבה העיקרית לגידול במספר הקלפיות היא הקטנת מספר הבוחרים בכל קלפי, במטרה לצמצם התקהלות וגם בשל הקמת קלפיות נפרדות וייעודיות לחולי קורונה ולאזרחים מבודדים. כמו כן, הפעם יוצבו קלפיות בבתי אבות ומתחמי דיור מוגן, על מנת להקל על הגעה של אזרחים מבוגרים לקלפי, ללא צורך במפגש עם האוכלוסייה הכללית.
כשבוועדת הבחירות המרכזית לכנסת נרשמו להתמודדות בבחירות 39 רשימות מטעם 46 מפלגות, אך לבסוף מתמודדות 37 רשימות בלבד, מתוכן 13 הגדולות – הליכוד, יש עתיד, ימינה, תקווה חדשה, ישראל ביתנו, יהדות התורה, כחול לבן, ש"ס, הציונות הדתית, העבודה, מרצ רע"מ והרשימה המשותפת.
אחד מסימני השאלה הגדולים הוא אחוז ההצבעה. דווקא בכל אחת ממערכות הבחירות האחרונות נרשמה עלייה: מ68.5% בבחירות לכנסת ה-21 ל-71.5% בבחירות לכנסת ה-23, זאת בין היתר בזכות הזינוק בהצבעה במגזר הערבי.
החשש להשתתפות נמוכה הפעם הוא כפול: הן מצד אדישות הציבור והמיאוס מסבב בחירות נוסף, והן מהחשש להפצת מידע כוזב על הימצאות חולי קורונה באתרי הצבעה, זאת במטרה להפחיד מצביעים אפשריים.
מתי תוצאות?
בכל יום הבחירות כולנו מחכים למדגמים של ערוצי הטלוויזיה בשעה 22:00 בלילה, לאחר מכן הדברים מתבהרים ומתחילים לקבל אינדיקציות איך תיראה הממשלה הבאה? אם בכלל.. הפעם, לאור הזינוק הצפוי במספר המעטפות הכפולות – ייתכן ופרסום התוצאות המלאות צפוי להתרחש רק ביום חמישי ואף רק ביום שישי. בוועדת הבחירות התחייבו לעשות כל מאמץ לפרסם תוצאות לפני כניסת השבת, אך זה תלוי כאמור במספר המצביעים וכמה צמודים יהיו התוצאות, בטח סביב אחוז החסימה.
כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .
מתי מצעד ההמלצות של הנשיא?
על פי לוחות הזמנים עתיד השופט להגיש לנשיא את התוצאות בי"ח ניסן תשפ"א, 31 במרץ 2021. לרשות הנשיא עומדים שבעה ימים לקיום התייעצויות, קבלת החלטה והטלת הרכבת הממשלה על אחד מחברי הכנסת, וזאת לא יאוחר מכ"ה ניסן תשפ"א, 7 באפריל 2021. יצוין כי ייתכן שההטלה תערך עוד בטרם ימלאו שבעת הימים.
לאחר מכן, לחבר הכנסת עליו הטיל הנשיא את מלאכת הרכבת הממשלה, נתונים 28 ימים להרכבת ממשלה. הנשיא רשאי להאריך את התקופה עד 14 ימים.
הלו"ז המלא של הטלת מנדט על מועמד:
* י"ח ניסן תשפ"א, 31 במרץ 2021 – הגשת תוצאות הבחירות הרשמיות לנשיא המדינה.
* י"ח-כ"ה ניסן תשפ"א, 31 במרץ-7 באפריל 2021 – ימים אפשריים לקיום התייעצויות עם הסיעות בבית הנשיא.
* כ"ה ניסן תשפ"א, 7 באפריל 2021 – המועד האחרון על פי חוק להטלת מלאכת הרכבת הממשלה על אחד מחברי הכנסת, שהסכים לכך.
מבית הנשיא נמסר כי גם הפעם, יועברו ההתייעצויות בשידור חי מבית הנשיא ובשקיפות מלאה אל הציבור.

מה דעתך בנושא?
3 תגובות
0 דיונים
משה אהרון
ובחרת בחיים ================= בס"ד. כל יום ועבודת ה' המיוחדת לו. היום הוא יום של בחירה - בחיים. בחיים של המדינה ובחיי כל אחד מאתנו. על בחירות רעות מתים לבסוף גם אנשים. ...
ובחרת בחיים ================= בס"ד. כל יום ועבודת ה' המיוחדת לו. היום הוא יום של בחירה - בחיים. בחיים של המדינה ובחיי כל אחד מאתנו. על בחירות רעות מתים לבסוף גם אנשים. צאו בבקשה לבחור בטוב - בחיים. משה אהרון.
המשך 09:16 23.03.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
נועם
ישראל הבית של הרבי מלובביץ'
08:05 23.03.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אבו יהוד
מרכז ושמאל- נא לבחור סמוטריץ ובן גביר
07:31 23.03.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר