"לפיד לא יהיה ראש ממשלה"

בנט חתם על מסמך להקמת ממשלת ימין

בשידור חי, נפתלי בנט חתם על מסמך בו הוא מתחייב לא לאפשר ללפיד להיות ראש ממשלה, וקרא לראש הממשלה נתניהו לחתום שלא יקים ממשלה בקולות של מנסור עבאס

בנט חתם על מסמך להקמת ממשלת ימין
צילום: צילום מסך, ערוץ 20

יו"ר מפלגת ימינה, נפתלי בנט, חתם הערב (ראשון) בשידור חי בערוץ 20 על מסמך בו הוא מתחייב לא לאפשר ליו"ר מפלגת יש עתיד, יאיר לפיד, להיות ראש ממשלה.

ראש הממשלה בניין נתניהו תכנן להגיע לראיון בערוץ 20, אך ברגעים האחרונים הגעתו בוטלה. בנט פנה לנתניהו ואמר: "באתי לכאן לעימות, אבל לא התייצבת. אני כאן בחצי שעה הקרובה".

לאחר מכן, בנט חתם על מסמך בו הוא מתחייב לא לאפשר ללפיד להיות ראש הממשלה, וקרא לנתניהו לחתום שלא יקים ממשלה בקולות של מנסור עבאס.

נוסח המסמך עליו חתם בנט וממתין לחתימת נתניהו: "אני מתחייב: לא אאפשר ליאיר לפיד להיות ראש ממשלה, גם לא ברוטציה. לא אקים ממשלה על קולותיו של מנסור עבאס מהתנועה האיסלאמית".

מכחול לבן נמסר בתגובה לחתימתו של בנט: "קול לבנט הוא קול לנתניהו. בנט חתם היום על בחירות חמישיות או ממשלת ימין קיצונית".

"רק כחול לבן בכנסת תמנע מנתניהו להפוך את ישראל לדיקטטורה בתקופת המעבר, להדיח את מנדלבליט, להזיז את פרקליט המדינה ולמנוע את המשפט שלו".

סמוטריץ בנט| צילום: סמוטריץ' לבנט: מזמין אותך לעימות

מוקדם יותר, יו״ר הציונות הדתית ח״כ בצלאל סמוטריץ' פנה לבנט אחרי שכינה אותו "ילד כאפות" ו"סמרטוט שכולם בזים לו" והזמין אותו לשיח משותף על ערכי הימין והציונות הדתית.

"אתה תציג את האני מאמין שלך ואני את שלי. ניתן לציבור לדעת מה ההבדל בינינו וניתן לו לשפוט", אמר סמוטריץ' לבנט.

בסרטון שפרסם, פנה סמוטריץ' לבנט ואמר לו: "נפתלי אחרי חודשים שבהם אני מנסה לנהל איתך שיח ענייני חברי ומכובד סביב ערכים ובעיקר סביב הדרך לממש אותם בשדה הפוליטי המורכב אתה בוחר בימים האחרונים במקום לפזר את מסך הערפל ולומר דברים ברורים ללכת ולעסוק בשיח של הכפשות וכינויי גנאי. איך כבר לא קראת לי? מש״ק דת, גבאי בית כנסת, ילד כאפות, סמרטוט שכולם בזים לו ואפילו אבק על החליפה של נתניהו".

"אתה ואני יודעים מצויין שישבנו בחדר ודיברנו על ערכים ולא הגענו להסכמות ולכן נפרדו דרכנו. אני חושב שמגיע לציבור לדעת על מה ולמה. בוא נפגש עוד היום איפה שתגיד מתי שתגיד. אתה תציג את האני מאמין שלך ואני את האני מאמין שלי. נעשה את זה הכי ענייני והכי חברי אבל ניתן לציבור לדעת מה ההבדל בינינו וניתן לו לשפוט".

"אתה תוכל לשאול כל שאלה, אני מבטיח לענות. אתה תידרש לענות על השאלה הפשוטה – במידה ויש 61 לממשלה של ימין אמיתי עם הליכוד בראשות נתניהו, האם אתה בא או שאתה מנסה לסחוב את הימין והציונות הדתית להרפתקה עם השמאל?".

"האם אתה עדיין מחוייב למימוש ערכי הימין והציונות הדתית? או כמו שאמרת בעבר, אתה שם הכל בצד והולך להקים ממשלת 'לא קורונה, לא מעניין'. אם אתה עדיין מחוייב נדמה לי שתצטרך לדעת להסביר איך אתה עושה את זה בממשלת ימין, מה שאתה קורא אבל בלי 30 מנדטים של הליכוד ושל נתניהו".

"נדמה לי שלציבור מגיע לדעת את האמת. ובאמת עזוב אותך מהעלבות והכפשות, לא מתאים, לא לך, לא לי ובעיקר לציבור שאותו אנחנו רוצים לייצג".

תגובות

39
26
יצחק
21.03.21

ענק!!!! עכשיו סמוטריץ הגאה והשחצן אכל אותה !!! הוא חתם נאמנות מוחלטת לביבי בהסכם עודפים ובנט הוכיח שהוא לא בכיס של ביבי כמו הסמרטוט היהיר והמתנשא

1
חבר
21.03.21

סתם ספין עלוב. מנסה לתעתע בציבור. חודשיים אומר משהו אחד ופתאום חותם על דף נייר משהו אחר כאילו שחקן מהבימה. אז מה הוא יעשה יקים לעצמו ממשלה וירטואלית?!

2
מה הוא לא אמר
22.03.21

בנט לא אמר שלא ישב עם לפיד לפיד באולפן ynet: אעשה הכל להחליף את נתניהו, כולל לא להיות ראש הממשלה, לפיד מכון לוותר על הראשות, הצבעת בנט, קיבלת ממשלה עם לפיד מרץ והעבודה.

3
האיש בתמונה הצביע
22.03.21

חד וחלק בנט בפניקה איומה, ישב עם המשותפת בעד הפלת ראש הממשלה ביאיר לפיד, פעם רמאים גנבים נוכלים בוגדים תמיד כאלה, בע"ה הקב"ה יכה את כל שונאי נתניהו בראשם בנט ושקד שרק נבחר ליו"ר הבית היהודי הלך והשמיץ בכל ערוצי התקשורת את הגב' שרה נתניהו וראש הממשלה, עשה את זה בערוץ 10 דאז ראיין אותו ישראל רוזנר, , וכך נשאר עד היום, ניצלו את הציונות הדתית שנתנו להם את כל המלכות וקבלו בוגדנות, מישהו מאמין לאדם שעשה הסכם עודפים עם סער ולא עם הליכוד, כל תכליתו להשתלט על הליכוד, זה לא יקרה לעולם, גם לא לאחר עידן נתניהו, הקב"ה יכה את בנט ושקד מכה פוליטית אנושה ביום הבחירות, יותר מכל הקב"ה שונא שקרנים כמו הנחש הקדמון, רמאים גנבים נוכלים וגונבי דעת רבים, בשום אופן ימני אמתי לא מצביע ימינה שהיא שמאלה, רק הצבעה למפלגות בגוש הימין האמתי, ליכוד ש"ס יהדות התורה והציונות הדתית, די לנוכלים גנבים רמאים, ימינה היא שמאלה לאורך כל הדרך והיום יותר מתמייד, הבצ

25
ראו
21.03.21

בנט בפניקה... מנסה בכל מכיר להחזיר את הבוחרים

24
ציוני דתי גאה
21.03.21

חבל, נפתלי. התלבטתי. בהתחלה חשבתי להצביע לך. אבל שכנעת אותי סופית להצביע לסער

1
ממ
22.03.21

. חחח חחח

2
מיכל
21.03.21

כנ"ל, כן לממשלת ימין- לא לראש ממשלה מושחת!!!! .