השחקן ליאור אשכנזי פתח את האירוע שמתקיים הערב (שבת) מול מעון ראש הממשלה ברחוב בלפור שבירושלים. לראשונה מזה שבועות ארוכים, מתחם ההפגנה נגד ראש הממשלה נתניהו התמלא בכ-15,000 מפגינים. ההפגנה הערב היא ההפגנה ה-39 במספר נגד נתניהו.
אשכנזי אמר: "בעוד שלושה ימים הוא הולך, בעוד שלושה ימים ישראל מנצחת. זה קורה בזכותך ובזכותך. האזרחים. לא מפלגות ולא פוליטיקאים".
"המחאה העיקשת ביותר שידעה ישראל, ואולי אפילו המוצדקת ביותר, הפילה את הממשלה ונתנה לכולנו את ההזדמנות לבחור מחדש את המנהיגים שלנו. את העתיד שלנו".
אשכנזי הוסיף: "חברים, אי אפשר להפחית מגודל השעה. נלחמנו שנה ברחובות למען הדמוקרטיה. נלחמנו למען שלטון נקי כפיים. ועכשיו הגיע רגע האמת! כולנו יודעים בדיוק מה צריך לעשות. אסור לנו להשאיר אף אחד בבית! עכשיו זה באמת בידיים שלנו, זה רק בידיים שלנו".
כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .
כזכור, ביום שישי, יו"ר ועדת הבחירות, השופט עוזי פוגלמן, דחה את עתירת הליכוד להגדיר את ארגוני המחאה כארגונים הפעילים בבחירות אשר בכדי לפעול עליהם להירשם אצל מבקר המדינה – מה שימנע את ההפגנה המרכזית לקראת הבחירות.
פוגלמן כתב כי: "הליכוד לא הציג תשתית עובדתית מספקת ותשתית משפטית מספקת להוכיח שאיזו מהמשיבות (ארגוני המחאה) מפירה בנקודת הזמן הנוכחית – או עתידה להפר – את הוראות החוק".
ב'קריים מיניסטר' מסרו לקראת הערב: "רגע האמת מתקרב. נצא היום לגשרים ונעלה בהמונינו לבלפור לומר לנאשם שזמנו עבר. אזרחי ישראל אומרים כן לתקווה לשינוי ולא לברית עם כהניסטים. זה תלוי רק בנו. בשלישי יוצאים להצביע ולא משאירים אף אחד בבית. זה בידיים שלנו!".
מהדגלים השחורים נמסר: "ביום הבחירות נציין שנה למחאה עממית שהחלה בשיירת מכוניות ספונטאנית מרחבי הארץ. עלינו לכנסת במחאה כנגד לקיחתה כבת ערובה ע״י יו״ר הבית ושלוחו של ראש הממשלה הנאשם בפלילים".
"היום אנו קוראים לחברה הישראלית בואו נהפוך את השבת הזו לשבת האחרונה של המחאה! מגיעה לנו ארץ אחרת. צאו להצביע, יש תקווה. זה בידיים שלנו".
לקראת המחאה הערב, המשטרה מסרה כי תחסום לתנועה את הרחובות בהם תעבור התהלוכה – כנסת, רופין, בן צבי, רמב"ן, כיכר פריז. כמו כן, צפויים להיחסם רחובות נוספים המובילים לרחובות אלו וכן ייתכנו שיבושי תנועה באזור מרכז העיר.
משטרת ישראל מדגישה כי היא "פועלת לאפשר את קיום התהלוכה תוך שמירה על בטחון המשתתפים, ולצד זה לא תאפשר כל גילוי אלימות כלפי שוטרים, אזרחים או רכוש".
מה דעתך בנושא?
165 תגובות
29 דיונים
ענבר לוי
עוד פעם חזרת לסמים?
14:20 27.03.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
יהודיה
עוד אדיוט שמחשיב את עצמט למשהו חוטא ומחטיא, תמשיך לשח במשחקי הליצנות והטיפשות שלך. עאלק שחקן בושה מהלכת לפחות אל תדבר יותר מידי אתה אפס 00 ליד מר נתניהו.
23:34 25.03.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
רוני
די
14:56 25.03.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
רוני
בעוד שלושה ימים המקום שחפרו לך ,ממתין לבואך. אתה תלך לפני רש הממשלה אמן
12:26 25.03.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
רונה
בתגובה ל: רוני
כמה נמוך עוד תרדו עם מכוער ששונא אחד אחד השני ממש לא צריך אוייבים
14:57 25.03.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
יהודיה
בתגובה ל: רונה
יש לנו אתכם אתם אנשי הסמאל אויבי ישראל, שונאי חרדים ומחבקים מחבלים. אתם במדרון התלול של סדום ועמורה
23:35 25.03.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אחת
בתגובה ל: רונה
לכי מפה גויה מטונפת לכי , עם ישראל האמיתי מאוחד ואתם עמאלקים וערב רב שונאי ישראל
23:37 25.03.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
ציוני
כמה שילמו לך ולכל המפגינים? וגרוע מכך, מי שילם לכם?
10:22 24.03.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אלברט
ליאור אשכנזי לך תאכל חרא!!!
23:52 24.03.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
א
בתגובה ל: אלברט
ליאור אשכנזי עוד מוטציה מהלכת
00:24 26.03.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
שחר
מי זה ליאור אשכנזי ולמה דעתו צריכה לעניין אותנו?
08:02 24.03.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
רון
ממליץ לכל האזרחים לכבד את הדמוקרטיה הישראלית שהיא אמיתית. האזרחים שהצביעו קבעו את הממשלה הבאה. מספיק הפגנות עכשיו מתלכדים סביב הרוב. מכבדים את ההצבעה בקלפי. התקשורת השמאלנית לא הצליחה ....
ממליץ לכל האזרחים לכבד את הדמוקרטיה הישראלית שהיא אמיתית. האזרחים שהצביעו קבעו את הממשלה הבאה. מספיק הפגנות עכשיו מתלכדים סביב הרוב. מכבדים את ההצבעה בקלפי. התקשורת השמאלנית לא הצליחה . כולנו צריכים לעשותחשבון נפש ערב פסח 2021.
המשך 08:01 24.03.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
גיא
לך תחפש מי ינענע אותך ביבי יקח ויקים ממשלה ואתה תמשיך לשחק גרוע בקולנוע הישראלי לא יוצלח שכמוך אתה חיקוי הכי עלוב של אל בנדי י'זבלה
06:28 24.03.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
נוני
אשכנזי תוכל את הכובע. רק ביבי בלבד.ותתפוצץ.
06:13 24.03.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
יהודה המכבי
לפי הפרצוף של ליאור אשכנזי הוא לא נראה כמו מישהו שיש לו רוח הקודש.. חחחחחחחחחחחחחחחחחח
01:38 24.03.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר